Win 8.1, Ubuntu ya da Win 7?

Win 8.1 mi ubuntu mu yoksa win7 mi

• Oy verenlerin toplamı
    37
Tabii ki de 64 Bit yeni çıkan programların hepsi 64 Bit çıkıyor 32 versiyonları bazılarında oluyor bazılarında olmuyor pcni zorlar mı bilmiyorum ama keslinlike 64 Bit yükle bence.
32Bit desteği olan programlarda 32Bit desteğini kaldırmaya başladı.
Dediğim gibi Win 8 ilk çıktığı zaman bayağı kötüydü şu an güncellemelerle belki düzeltilmiş olabilir emin değilim ama bence en iyisi Windows 7'de kalmak olur senin için.
Windows 8.1 şu anda yağ gibi, Tek sıkıntı eğer ki windows etkinleştirmezseniz çıkan Windows'u Etkinleştir ekranı sizi Kalp krizine kadar taşıyabilir. Kim bilir kaç kere öldüm, gittim o nalet olası şey yüzünden.

Arladaşlar ben şu anda Win 7 Ultimate kullanıyorum ama Win 7'nin arayüzünden olsun her şeyinden sıkıldım Win 8.1e mi geçsem? Yoksa Ubuntu'ya mı geçsem? Karar veremedim. Ubuntu biraz karışık sanırım kısa bir süre Kali Linux kullandım onunla benzer olması lazım. Sizce ne yapayım? Bilgisayarımın özellikleri: Acer Extensa 5635G burada mevcut bir de hangi işletim sistemi olursa olsun 64 Bit mi yükleyeyim 32 Bit mi? Bu zamana kadar hep 32 kullandım ama 64 avantajlı diyenler oldu yardımcı olursanız sevinirim.

Ubuntu´yu tavsiye ederim. Kesinlikle karışık ya da zor değildir. Sadece yıllarca Windows kullandıktan sonra geçince alışmak biraz zaman alabiliyor o kadar.

Ben defalarca windows yanında linux denedim, belli bir zaman sonra grub hataları yaşadım. Grub'u onarmaktan yoruldum :D

Sık oynadığın programlar ve oyunların linux versiyonları varsa windows yanından ziyade sadece linux kurmanı öneririm.

Linux versiyonları içinde bende ubuntu'yu öneririm, forumları desteği daha yaygın.

Genel tavsiyem ram'i yükseltirsen windows 8 veya 10, değişiklik yapmayacaksan windows 7'de kalmandır.

Arladaşlar ben şu anda Win 7 Ultimate kullanıyorum ama Win 7'nin arayüzünden olsun her şeyinden sıkıldım Win 8.1e mi geçsem? Yoksa Ubuntu'ya mı geçsem? Karar veremedim. Ubuntu biraz karışık sanırım kısa bir süre Kali Linux kullandım onunla benzer olması lazım. Sizce ne yapayım? Bilgisayarımın özellikleri: Acer Extensa 5635G burada mevcut bir de hangi işletim sistemi olursa olsun 64 Bit mi yükleyeyim 32 Bit mi? Bu zamana kadar hep 32 kullandım ama 64 avantajlı diyenler oldu yardımcı olursanız sevinirim.

Hackintosh kur. Technopat'ın rehberi var.

Ubuntu hantal olursa Linux aklınızda kötü kalmasın çünkü en hantal Linux.
Linux'lar içinde masaüstü ortamları asıl hız için daha önemli.
Sırf destek için Ubuntu yüklemenize gerek yok ben hemen Linux işini kaparım diyorsanız tavsiyem kesinlikle Manjaro XFCE.

Ubuntu forumuna Ubuntu tabanlı tüm Linux dağıtımları için destek alabilirsiniz.

Masaüstü ortamları XFCE,Gnome,Unity,KDE Plasma,LXDE,LXQT gibi sonunda olan yazılar bana göre biraz açıklayayım:
XFCE: Hafif ve hızlı özelleştirme açısından fena olmayan bir masaüstü ortamı.
Gnome: Ağır çalışan ve kullanışlı olan masaüstü ortamı.
LXDE: Aşırı hızlı çalışan ve özelleştirme açısından kötü bir masaüstü ortamı.
KDE Plasma: Orta seviyede sistem kaynağı tüketen ve özelleştirme olarak aşırı iyi bir masaüstü ortamı.

Tüm Linux dağıtımları temel olarak ana bir kaynağa bağlıdır:
Linux Mint: Ubuntu
Kali Linux: Debian
Manjaro: Arch
Biraz daha iyi anlaşılmıştır umarım. :)

Linux içinde tarayıcı için bolca RAM,işlemci kullanılıyor.
Tarayıcılar ilginç de gelse sistemden fazla RAM harcar.

Hackintosh o sistem için aşırı ağır şekilde çalışır.

Lütfen bilginiz yoksa yazmayın.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı