WinDbg özel eklenti yapılmıyor

Spyhis

Kilopat
Makaleler
1
Yer
Samsun
Öncelikle herkese merhaba. Sorunum başlıkta olduğu gibi !dpx komutu için özel eklenti bulmaya çalıştım. İki tane link buldum fakat ne yükleme linki ne de nasıl yapıldığına dair hiçbir bilgi yok. @Plyra hocam ve siz değerleri arkadaşlar yardımcı olursanız çok sevinirim.

!dpx komutu, Andrew Richards'ın PDE (Prototype Debugger Extension) eklentisinde mevcut. Aşağıdaki OneDrive arşivinden indirebilirsin, PDE v11.3 yazan dosya.

!stack komutları, CodeMachine'in CMKD (CodeMachine Kernel Debugger Extension DLL) eklentisinde mevcut.

awesome-windbg-extensions reposunda MEX, SwishDbgExt, Iris, DbgKit gibi birçok farklı eklenti bulunuyor, buradan ihtiyacına göre eklentiler indirebilirsin.

Peki bu eklentiler nasıl kuruluyor?
Normalde WinDbg, Windows SDK'i ile kurulduğunda C:\Program Files (x86)\Windows Kits\10\Debuggers dizininde bulunur. Eklentiler C:\Program Files (x86)\Windows Kits\10\Debuggers\x64 dizinine atılır. Eklenti 32 bit ise C:\Program Files (x86)\Windows Kits\10\Debuggers\x86 dizinine atılır. Buna classic WinDbg deniyor.

Açıkcası Windows Store üzerinden kurulan WinDbg üzerine hiç eklenti kurmadım. Ama .extpath komutunu çalıştırıp çıkan dizine bu eklentileri atarak aynı şekilde kullanılabilir. Windows Store uygulama dosyalarını düzenlemek için klasörün sahipliğini almanız gerekebilir.

Kurduğum eklentiyi nasıl kullanacağım?
Eklentileri attıktan sonra WinDbg'ı açıp !load <DLL adı> şeklinde komut yazarak eklentiyi yüklemen gerekir. Eklentiyi yüklemeden eklenti komutları çalışmaz. Ek olarak !load cmkd; !stack -p yazarak hem CMKD eklentisini yükleyip hem de istediğin komutunu tek satırda çalıştırabilirsin, bu komut değiştirilebilir.

WinDbg'a yeni bir dizin yolu eklemek, eklentilerin otomatik olarak yüklenmesi gibi imkanlar mevcut ama bu mesajı uzatmamak adına eklemiyorum. Microsoft dökümanını inceleyebilirsiniz.

Son düzenleme:
Normalde WinDbg, Windows SDK'i ile kurulduğunda C:\Program Files (x86)\Windows Kits\10\Debuggers dizininde bulunur.

Bende bu dosya konumu yok hocam.

Tamamdır dediğiniz şeyi indiriyorum.

Hocam bir de Microsoft hariç nereden indirebilirim?

Hocam şu anda işim var yarın öğleden sonra hepsini yapacağım. Bende WinDbg yüklü ve Windows SDK kuracağım. Bundan sonra PDE dosyasını indireceğim ve 32 Bit dosyalar için olan konuma içerisindeki DLL dosyasını atacağım. Sonra uygulamaya girip. Load (DLL adı) yazacağım. Bu kadar değil mi?

Son düzenleme:
Bende bu dosya konumu yok hocam.

Tamamdır dediğiniz şeyi indiriyorum.
Konuda paylaştığın ekran görüntüsüne göre WinDbg'ı Windows Store üzerinden kurmuşsun. Onun da eklenti desteği var. SDK içindeki WinDbg'ı kurmana gerek yok.

Herhangi bir dump dosyasını WinDbg ile açıp .extpath komutunu çalıştır. Komutun döndürdüğü dizine eklentileri atıp kullanabilirsin.

@684918 yarın deneyeceğim.

@Plyra hocam ilk çıkan konum şu. C:\Program Files\WindowsApps\Microsoft.WinDbg_1.2308.2002.0_x64__8wekyb3d8bbwe\amd64\WINXP fakat ben bunu bulamadım.
Sonra C:\Users\furkan\AppData\Local\Dbg\EngineExtensions şu konumu dosya gezgininde ilerleyerek bulamadım, çalıştır bölümüne %LocalAppData% yazarak bulabildim. Üsttekini de manuel olarak bulabilir miyim acaba?

Hocam SDK'yı kurdum da, WinDbg nasıl kuracağım?

Son düzenleme:
WindowsApps ve AppData klasörleri varsayılan olarak gizli klasörler. Gizli öğeleri gösterme ayarını açarsan klasörleri görebilirsin.

Mesajında belirttiğin iki dizin, WinDbg'ın eklentileri aradığı klasörler. Buraya eklentileri atıp yükleyerek kullanabilirsin. Klasik WinDbg'ı kullanmana (yani SDK'i kurmana) gerek yok.

@Plyra hocam sadece bu kadar değil çok fazla dizin var burada.

Hocam sadece buraya atsam yeter mi?

1707229355284.png

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı