Rehber WinDbg Preview'un açılışta analize başlamasını sağlamak

Merhaba arkadaşlar. Çoğunuzun bildiği üzere WinDbg Preview, minidump dosyalarını analiz etmekte kullandığımız bir yazılım. Kullananlar da onaylayacaktır ki yazılımın en tuhaf tarafı, açılışta kendiliğinden analize başlamaması. Hatta @Recep Baltaş aşağıdaki videoda buna değinmiş.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Peki bunu nasıl sağlayacağız?

Öncelikle yazılımın ayarlarına girmemiz lazım. Bunun için görselde sarı ile belirttiğim yere gidebiliriz veya Dosya > Settings yolunu izleyebiliriz.

2021-04-17 23_56_55-C__Users_BoraDere_AppData_Local_Temp_Rar$DIa7236.41157_041021-10218-01.dmp...png


Karşımıza çıkan ekranda "Debugging Settings"e gireceğiz. Aşağıdaki "Startup" bölümü, dosya açıldığı zaman çalıştırılacak komutlar için yapılmış. Buraya canımız ciğerimiz !analyze -v komutunu yapıştırıyoruz.

2021-04-18 00_02_43-Settings.png


Sağ alttan "OK" tuşuna basıp dosyayı kapatıyoruz. Artık herhangi bir minidump dosyası açtığımız zaman, WinDbg anında analize başlayacak.

Bu konuyu görüp başka forumlarda bir kaynak bile belirtmeden açanlara selam olsun.
 
Son düzenleme:
Eline sağlık Bora. Ben de şu WinDBG eklentisi olayını biraz araştırıyorum şu sıralar. Becerirsem paylaşırım ben de bunu. :)
 
Bu zaten aslında onun için değildi. Bahsettiğin sorunu Enes burada halletmiş zaten. Benimki bundan bağımsız hazırlanmış, bir ihtimal çözebilecek bir şeydi.
 

Geri
Yukarı