Windowd 8.1 desteği bitince ne olacak?

Daha fazla  
Merhaba. Şu anda sistemim en fazla Windows 8.1 açıyor. Windows 10 da açabiliyorum ama hiç performanslı çalışmıyor. Linux işletim sistemlerine de bir türlü ısınamıyorum. Hackintosh da çok uğraştırıyor, zamanında saçımı beyazlatmıştı. Windows 8.1'in desteği bitince hangi işletim sistemini kullanacağım.

Bir de bir sorum olacak. Bu Windows'ların desteğinin kesilmesi hakkında. Destek kesilince güvenlik güncellemeleri dahil hiç güncelleme almıyor işletim sistemi. Bu yüzden de savunmasızsın deniyor ama anlamadığım kısım şu: Mesela Windows 7'nin desteği kesilmeden önce insanlar kullanıyordu, e o zaman da insanlar savunmasız oluyor. Yani ileride Windows 10'unda desteği bitince kullanmayın güvenlik acıkları var denecek, o zaman biz şu anda da savunmasızız. Demek istediğimi umarım anlatabilmişimdir. Yani sağlam bir antivirüs ile Windows 7 kullanabiliriz bence. Sonuçta destek kesilmeden önce Windows 7'nin şu an var olan tüm güncellemeleri ile kullanıyordu insanlar. O zaman sorun yoktu da şimdi mi var?

Bu arada sistemim:
  • Pentium g2020.
  • 4 GB RAM.
  • ASUS H61M-E
  • ATI HD 6570 1GB.

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows 8.1'in 7ye göre uygulama çalıştırma etkisi daha fazla bence. Çok üst düzey olmayan oyunları bile en düşük sistem gereksinimlerinde 8 64 Bit 8.1 64 Bit diye koyuyorlar mesela.

Mesela Windows 7'nin desteği kesilmeden önce insanlar kullanıyordu, e o zaman da insanlar savunmasız oluyor.
Nasıl bu düşünceye vardın bilmiyorum ama destek olduğunda hemen güvenlik yaması çıkıyor bir açık tespit edilince. Ama destek bitince o açıkla kullanmaya devam ediyorsun. Gece gündüz gibi bariz bir fark.

Asıl soruna gelecek olursak:

Para biriktirip yeni bilgisayar alacaksın. Bu kadar basit. Şu an kullandığın işlemci bile 2013 çıkışlı, sadece iki çekirdekli ve seneye de 10 yıllık olacak. 10 yıllık bir PC zaten ömrünü doldurmuş oluyor.

Ben her zaman insanların PC'lerini uzun süre kullanmasını öneririm ama amacın oyun oynamaya devam etmek ise buna göre yatırım yapacaksın.

PS2 ve PS3 hala destek alıyor mu? Hayır. PC de öyle.

Peki antivirüsler tespit edilen güvenlik açıklarını kapatıyor mu? Windows güvenlik yaması yayınlamasa bile antivirüsler ile idare edilebilir mi?

PS3 hala destek alıyor mu? Hayır.

@Recep Baltaş hocam yanlışınız var. 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤪🤪🤪🤪🤪

PS3 daha 4.89 yani en son çıkan güncellemesini 10 Mayıs 2022'de almış. Ve destek sayfası da duruyor.
Kaynaklar:

Peki antivirüsler tespit edilen güvenlik açıklarını kapatıyor mu? Windows güvenlik yaması yayınlamasa bile antivirüsler ile idare edilebilir mi?

Tam olarak olmayacaktır çıkan güvenlik açığına göre değişebilir bu durum ki şöyle düşünün kapı var bir tane kilitli bu Windows olsun bir tane kapının önünde koruma var bu da antivirüs olsun şimdi kişi hem kapıyı hem korumayı geçmek zorunda ama kapı olmasa korumayı atlamak daha basit olur de mi koşarak belki hızlıca geçebilirsiniz veya korumayı etkisiz hale getirir geçerseniz ama kapı kilitli olsaydı hem kapıyı açmakla da uğraşması gerek çok güzel bir örnek olmadı :D
Ama hiçbir antivirüs sistem açıklarınızı kapatmaya yetmeyecektir Windows 10 LTSC veya LTSB sürümlerine yönelin Windows dışı istemiyorsanız.

Edit: Konudan baya zaman geçmiş fark etmedim karşıma çıkınca yazı verdim :D

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı