2 gündür elimden gelen her şeyi yaptım, Recep Baltaş'ın UEFI bootloader fix konusu dahil birçok makale okudum fakat problemi çözemiyorum. Monster Abra A5 v5.1.1 kullanıcısıyım. PCIe portundan yeni bir SSD ekledim. Bu SSD'ye Windows kurmak istiyorum UEFI biçiminde. Format bittikten sonra mavi ekran alıyorum. 0x000000e hata kodu ile beraber C:/Windows/System32/winload.efi bulunamadı şeklinde bir hata veriyor. HDD'ye UEFI kurulum yaptığımda ise böyle bir hata yok.
Çözüm: 0xc000000e Windows Başlatılamıyor - Technopat
Buradaki çözüm yolunu da denedim fakat partition 1'i seçtiğimde harf atama komutu kullandığımda "There is no volume specified. Please select a volume and try again" hatası alıyorum.
Velhasıl 2 gündür SSD üzerinden UEFI windows açamadım. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
İndirdiğim ISO dosyası verdiğiniz linkteki dosya zaten. SATA mode AHCI dışında bir seçenek yok. UEFI ve Secure Boot devrede. Yalnız BIOS bilgisayarın kutudan çıktığı sürüm. BIOS güncellemek sorunu çözer mi?
Disk bölme işlemini yaparken hdd'yi önce böldüğüm için sanırım sistem bölümleri SSD üzerinde oluşmuyordu. Bu sefer SSD'yi önce böldüm. Şimdi de açılışta Windows Boot Manager'i bir boot seçeneği olarak görmüyor bilgisayar. Nasıl çözebilirim?
Düzenleme: UEFI Bootloader Onarma Rehberi bu konudaki adımları izledim en son bootrec /rebuildbcd komutunda "Add installation to boot list? Yes(Y)/No(N)/All(A):A" sorusuna Y olarak cevap verdiğimde "İstenen sistem aygıtı büyük olasılıkla birden çok ayırt edilemeyen aygıtın kimlik ölçütüyle eşleşmesi nedeniyle belirlenemiyor." hatası verdi. Sanırım bunu çözdüğüm zaman problemimi gidermiş olacağım. Çözümü bilen var mı acaba?
Bende 0xc000000e hatasını çözmek için komut isteminde diskpart çalıştırıyorum ama SSD göremiyorum, sadece HDD görünüyor. Bu yüzden düzenleme işlemi yapamıyorum. Bir de bende bu hatayı yalnızca bilgisayarı yeniden başlat dediğinde alıyorsun. Normal kapatıp açınca hiç bir sorun olmuyor. Nedenini bilen var mı acaba ?