Windows 10 0x00000116 Mavi Ekran

eyup.goncu1

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, Asus X550 LB modeli laptop kullanıyorum. W10 işletim sistemi yüklüdür. Bazen oyun sırasında, bazen bilgisayar açılışında Mavi Ekran hatası alıyorum. Muhtemelen ekran kartım ile ilgili bi sorun. Yardımcı olursanız sevinirim...

Ayrıca oyunlar da ilk aldığım zamanlara göre ciddi anlamda kasma yapıyor...
Yandex.Disk

Mavi ekranlardan kastınız aşağıda yüzde (%100'e) kadar dolma yapan klasik mavi ekran hatası mı, yoksa farklı mı? Eğer klasik mavi ekran sorunu ise diskiniz de kaç GB boş yer olduğunu söyler misiniz?

Normalde, benim bildiğim kadarıyla söylüyorum; bu mavi ekranlar diskte boş alan kalmadıkça ve CPU çok zorlanmadıkça oluşur. CPU çok zorlanmadıkçadan kastım; bilgisayarda boş çalışan arkaplan işlemlerinin olması ve bu bağlamda bilgisayarın onları yürütmekte zorlanması sonucu mavi ekran vermesi. Böyle bi' durum var mı? Yani arkaplan işlemlerinde gereksiz açık olan programlar (değişik isimli işlemler) var mı? Yok ise virüste olabilir diye düşünüyorum.

Bilgisayara yeni format attım. Hiç bir gereksiz program yüklü değil. Büyük ihtimalle sıkıntı ekran kartında. Çünkü intel dahili ekran kartı ile oyun oynarken daha iyi fps alıyorum nvidia ekran kartına göre... Nvidia çalışırken sürekli zorlanıyor pc belli bi sıklıkta takılmalar oluyor en son mavi ekran hatası veriyor. Ama bu hatayı hiç bi zaman intel dahili ekran kartı ile yaşamadım... Donanımsal olduğunu düşünüyorum..

Mavi ekranların birden çok nedeni vardır ve bu nedenleri C:/Windows/Minidump klasörüne her hata sonrası oluşan DMP uzantılı bellek döküm dosyalarını inceleyerek bulabiliriz.
Bilgisayara yeni format attım. Hiç bir gereksiz program yüklü değil. Büyük ihtimalle sıkıntı ekran kartında. Çünkü intel dahili ekran kartı ile oyun oynarken daha iyi fps alıyorum nvidia ekran kartına göre... Nvidia çalışırken sürekli zorlanıyor pc belli bi sıklıkta takılmalar oluyor en son mavi ekran hatası veriyor. Ama bu hatayı hiç bi zaman intel dahili ekran kartı ile yaşamadım... Donanımsal olduğunu düşünüyorum..
Evet, hatanın nedeni ekran kartınız:
Kod:
*** STOP: 0x00000116 (0xffffe001db222010, 0xfffff8008dcbd4c8, 0xffffffffc00000b5,
0x000000000000000a)

*** dxgkrnl.sys - Address 0xfffff8008a9d2a8c base at 0xfffff8008a890000 DateStamp
0x55bebfed
Ekran kartı sürücü sürümünüz nedir ?

Sürücü sürümüm güncel. (355.82) Format attıktan sonra güncel sürümü yukledim fakat bikaç gün çalışmadı. Yani masaüstüne sağ tıklayınca nvdia ayarları gelmiyordu. 2-3 gün sonra kendiliğinden sanırım sistem driver kabul etti ve çalıştı. Hani neyi yanlış yaptığımı anlamıyorum. Yanlış yapsam dahi neden kendiliğinden çalışmaya başlar...

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı