Yer
Yozgat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Format attıktan sonra resimlerime girmeye çalıştığımda "Hata 0x80071771: Belirtilen dosyanın şifresi çözülemedi" hatasını alıyorum. Çözüm olarak yapmayı denediğim şeyler, sahipliği almayı, tam denetim vermeyi denedim ama sorunu çözemedim. İnternette bu sorunun nasıl çözüleceğine halen net açıklık getirildiğini göremedim, yardımlarınızı bekliyorum.

Windows 10 Pro Sürüm 1909 (İS Derlemesi 18363.836) sürümünü kullanıyorum.
Hata.png

Öncelikle tam denetim alman gerekiyor, bunu hallettiğini varsayıyorum.

Komut istemini yönetici olarak çalıştırdıktan sonra
Kod:
cipher / d "dosya yolu"

Bu kodu kullanmayı deneyebilir misin?

Eğer işe yaramaz ise birde şunu dene:

1) Hata veren fotoğrafa sağ tıkla Özellikler > Gelişmiş yolunu takip et.
asd.PNG

Veriyi korumak için içeriği şifrele tikini kaldır diğer ayarları da aşağıdaki gibi yap.

dsa.PNG

Son düzenleme:
cipher / d "dosya yolu"

Komut satırını kullanarak dosyanın şifresini çözmeye çalıştığımda "Belirtilen dosyanın şifresi çözülemedi" hatası alıyorum.
hata2.png

Veriyi korumak için içeriği şifrele tikini kaldır diğer ayarları da aşağıdaki gibi yap.

Veriyi korumak için içeriği şifrele tikini kaldırmaya çalıştığımda "Öznitelikleri uygulama hatası" hatası alıyorum.
hata4.png

Merhaba aynı sorunu bende harddiskimde yaşadım. Eski pc'mde şifrelemiştim o formatlandı yenisinde açamıyorum dosyaları. Çözüm bulduysanız lütfen yazar mısınız ?

Merhaba aynı sorunu bende harddiskimde yaşadım. Eski PC'mde şifrelemiştim o formatlandı yenisinde açamıyorum dosyaları. Çözüm bulduysanız lütfen yazar mısınız?

Konu aktiftir; internette bayağı araştırdım ancak hala çözümü bulamadım. Dosyaları hala diskte saklıyorum, belki ileride çözümü bulurum.

PC değiştirdim eski PC'de bazı dosyalarım kendiliğinden şifrelenmiş fotoğraflar vb, yeni PC'de açamıyorum işin kötüsü eski PC'yi de sattım. Epey yöntem denedim şifre çözülemedi diyor.

Bu yolu denediniz mi acaba?​

Windows'da Sistem Dosyası Denetleyicisi'nin kullanılması​

Sistem Dosyası Denetleyicisi, Windows'ta bilgisayarınızdaki dosyalarla ilgili sorunları denetleen bir yardımcı programdır. Çalıştırmak için aşağıdaki adımları izleyin:
  1. Windows için en son güncelleştirmeleri yüklediğinizden emin olun ve ardından makinenizi yeniden başlatın. Daha fazla bilgi edinmek için Windows'u güncelleştirme bölümüne bakın.
  2. Görev çubuğundaki arama kutusuna komut istemi yazın ve sonuç listesinden Komut İstemi'ne (Masaüstü uygulaması) sağ tıklayın veya basılı tutun. Yönetici olarak çalıştır'ı ve ardındanEvet'i seçin.
  3. DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth yazın ("/" işaretlerinden önceki boşluğu unutmayın) ve ardından Enter tuşuna basın. (Not: Bu adımın başlatılması ve tamamlanması birkaç dakika sürebilir.)
  4. "İşlem başarıyla tamamlandı" iletisini gördüğünüzde, sfc /scannow ("sfc" ile "/" arasındaki boşluğu not edin) yazın ve Enter tuşuna basın.
  5. "Doğrulama %100 tamamlandı" iletisini gördüğünüzde exit yazın ve Enter tuşuna basın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı