Windows 10 0xc00000e hatası

Glock

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar yeni Windows kurulumu yaptım 2004 ve bana ilk açılışta 0xc00000e hatası veriyor defalarca format atmama rağmen aynı hatayı veriyor. İlginç olan ESC ile BIOS menüsüne girip hiçbir şey değiştirmeden BIOS'dan çıkınca sistem açılıyor.
Bunun çözümü var mıdır çok sinir bozucu. Çoğu kişi bir üst versiyona geçince yaşamış nasıl düzeltirim bunu.

unnamed.jpg

Hiren's Boot ISO dosyasını USB'ye yazarak başlat, EasyBCD ile MBR yaz (Win Vista+), onun üstündeki seçenekte sistem ayrıldı bölümünü seçip yazdır, "Yeni giriş ekle" bölümünden Windows kurulu disk'i seçip eklemeyi deneyin.

Ne yazık ki işe yaramadı. Ben tekrar kurulum yapmak istiyorum ancak şu durumda bir soru daha olacak.
Windows bana ne key soruyor ne bişey. İlk windows key kullanıyor, ben farklı bir windows kurup (Pro vs.) onu kullanmak istiyorum. Bana kurulum esnasında windows versiyon sormuyor. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.

Ne yazık ki işe yaramadı. Ben tekrar kurulum yapmak istiyorum ancak şu durumda bir soru daha olacak.
Windows bana ne key soruyor ne bişey. İlk windows key kullanıyor, ben farklı bir windows kurup (Pro vs.) onu kullanmak istiyorum. Bana kurulum esnasında windows versiyon sormuyor. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.
Anakartınızda gömülü lisans var ise anahtar sormaz. 13in1 Gibi ISO dosyalarında sürüm soracaktır (Pro, Enterprise, Home) .

Anakartınızda gömülü lisans var ise anahtar sormaz. 13in1 Gibi ISO dosyalarında sürüm soracaktır (Pro, Enterprise, Home) .
Peki bu sorunu yeni format ile düzetmem için neleri yapmam lazım. Belki yardımcı olur maksadı ile birkaç bilgi vermek istiyorum. Rufus ile bellek hazırlarken Rufus usb bellekde (UEFI_NTFS) adında 500kb lik bir bölüm daha oluşturuyor. Ve ben BIOS menusunden secure boot özelliğini disable yapmadan format başlatılamıyor. Format esnasında hiçbir sıkıntı yok 5-10dkk da format bitiyor. Format bittikden sonra Hazırlanıyor yazısı geliyor ve o yazıdan sonra Yeniden başlatılıyor dedikten sonra bilgisayar açılışta bu hatayı veriyor ESC ve basınca bilgisayar bana F keylerini soruyor (F10 BIOS-F9 BOOT gibi) ben entere basıp continur diyorum ve bilgisayar normal açılıyor. Yanlış yaptığım bir durummu var acaba. Rufus ile GPT seçiyorum diğer ayarlara dokunmuyorum.

Peki bu sorunu yeni format ile düzetmem için neleri yapmam lazım. Belki yardımcı olur maksadı ile birkaç bilgi vermek istiyorum. Rufus ile bellek hazırlarken Rufus usb bellekde (UEFI_NTFS) adında 500kb lik bir bölüm daha oluşturuyor. Ve ben BIOS menusunden secure boot özelliğini disable yapmadan format başlatılamıyor. Format esnasında hiçbir sıkıntı yok 5-10dkk da format bitiyor. Format bittikden sonra Hazırlanıyor yazısı geliyor ve o yazıdan sonra Yeniden başlatılıyor dedikten sonra bilgisayar açılışta bu hatayı veriyor ESC ve basınca bilgisayar bana F keylerini soruyor (F10 BIOS-F9 BOOT gibi) ben entere basıp continur diyorum ve bilgisayar normal açılıyor. Yanlış yaptığım bir durummu var acaba. Rufus ile GPT seçiyorum diğer ayarlara dokunmuyorum.
GPT yerine MBR kurulum dene.

Usbden şüpheleniyorum biçimlendirirken hata vermişti 1 keresinde. yeni bir usb ile tekrar formatlıyıp konuya dönüş yapacağım. Bu arada bu 4. format atışım bu bilgisayara herhangi bir sıkıntı yaşamamıştım bu sefer usb farklı bakalım yeni bir usb ile deneyeceğim.
Eli ayağı düzgün bir usb ile format atınca hiçbir sıkıntı yaşamadım. Usb`den kaynaklı bir durum imiş :)

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı