Windows 10 %100 disk kullanımı sorunu

Xennith

Kilopat
Daha fazla  
Son 1 haftadır disk kullanımı sebebiyle bilgisayarım çok daha geç açılıyor ve kullanılabilir hale gelmesi çok uzun sürüyor. 5 dk gibi sürelerde beklememe sebep oluyor. Soruna daha ayrıntılı şekilde gelecek olursak; bilgisayarda, en başta "Hizmet Ana Bilgisayarı: Hızlı Getirme" gibi programlar olmak üzere -biri iniyor çok alâkasız başka bi' program tekrar kullanımı tepe noktalara çıkarıyor- disk kullanımını %100'e çıkaran programlar var. Geçici dosyaları silmeyi denedim 2-3 kere ama sorunu o anki kullanım için düzeltiyor, daha sonra tekrar başlıyor. Virüs kaynaklı bir sorun olabilir mi? Çözümleri nelerdir? Cevap verirseniz çok sevinirim. İyi günler!

Son düzenleyen: Moderatör:
Son 1 haftadır disk kullanımı sebebiyle bilgisayarım çok daha geç açılıyor ve kullanılabilir hale gelmesi çok uzun sürüyor. 5 dk gibi sürelerde beklememe sebep oluyor. Soruna daha ayrıntılı şekilde gelecek olursak; bilgisayarda, en başta "Hizmet Ana Bilgisayarı: Hızlı Getirme" gibi programlar olmak üzere -biri iniyor çok alâkasız başka bi' program tekrar kullanımı tepe noktalara çıkarıyor- disk kullanımını %100'e çıkaran programlar var. Geçici dosyaları silmeyi denedim 2-3 kere ama sorunu o anki kullanım için düzeltiyor, daha sonra tekrar başlıyor. Virüs kaynaklı bir sorun olabilir mi? Çözümleri nelerdir? Cevap verirseniz çok sevinirim. İyi günler!
SSD almanız sorunu çözecektir.

Konuyu bende açmıştım sorun için denilen her şeyi yaptım. Ama bir çözüm yolu bulamadım tek çözüm yolu ise SSD oldu temiz bir format ve kurulum ile rahatladım tavsiyem budur.

Virüs olduğunu sanmıyorum. Hızlı getirme cidden etkiliyor. Onu devre dışı bırakmak ve otomatik açılan programları kapatmak fayda sağlar. Onun dışında bir SSD eklemek sorunu kökten çözecektir.

Şuan SSD için ayıracak bütçem olmadığı için alamıyorum. Hızlı Getirme hizmetini kapattım. Önerileriniz için teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı