Windows 10 %100 Disk Kullanımı

Dominic Decoco

Megapat
Sorunum bilgisayarımın %100 disk kullanması. Şu an kullanmıyor ama az önce %100 disk kullanımı vardı. Önce Runtime Broker adlı bir işlem kullandı bütün diski sonra svchost kullandı hepsini daha sonra yerini Chrome'a bıraktı o da. Bütün diski kullandıktan sonra normal haline geldi şu an. Daha önce de bilgisayara virüs girmişti format atmadan virüsü kaldırmıştım @THE_MILLER sayesinde. Acaba bir virüs belirtisi falan mıdır bu?

Edit: Az önce de Kaspersky %80'ini Görev yöneticisi %20'sini kullandı, Kaspersky hiçbir işlem yapmıyordu bu sırada.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende de aynı sorun vardı Malwarebytes ile tararama yapıp 7 tane virüs' ü sildikden sonra bir sorun kalmadı.

Tek bir nedene bağlı olmayabilir.

Emsisoft Emergency Kit [EEK] - Alternatif Zararlı Temizleme Aracı

EEK ile tam tarama yapıp zararlı varsa silin. Sistemi yeniden başlatın.

Kaspersky'i geçici olarak kaldırın.

Bunlara rağmen yine aynı ise belirtin, ayrıca %100 olduğunda sistemde donmalar olmakta mı bunu belirtin.
Dediğiniz programda tam tarama yoktu ben de malware ve hızlı taramasını yaptım. Malware taraması 42 tane zararlı buldu. 41 tanesi adware.superfish diye bir şeydi onları sildim 1 tane de cheat engine ile ilgili bir şey vardı risk yok diye onu silmedim. Kaspersky kaldırdım. 100% olayı hala var. Enteresan olan görev yöneticisinden işlemlere baktığımda toplam 2 mb/sn lik disk kullanımında bile 100% gösteriyor çok saçma geldi bana. Svchost 100% ünü kullanıyor şimdilik. Ntoskrnl.exe kullanıyor bazen hiç bir anlam veremedim.

hizmetler>windows update>durdur.
yeniden başlatın, eğer durduğundan eminseniz tekrar kontrol edin.
güncellemeler ile de ilgili olabilir.
Zaten windows 10 a geçtiğimden beri update engelli bende.Benden habersiz güncelleme yapıyor diye her yerden engellemiştim.

@THE_MILLER hocam sonuç nedir?Kasma da olmuyor bu arada.Rahatsız ettiysem kusura bakmayın.

Güncel @THE_MILLER

Kayıt defterini aç HKEY_LOCAL_MACHİNE>SYSTEM>CurrentControlSet>Control>Session Manager>Memory Management>PrefetchParameters ve sağ taraftan EnablePrefetcher'in değerini 1 yap yine sağ taraftan EnableSuperfetch'in değerini 1 yap[/QUOTE]

Eğer SSD kullanmıyorsan normal HDD de sorun yapıyor sorunun kaynağı hızlı getirme hizmeti onu durdurursan çözülür.
Nereden durdurabilirim ya da durdursam sıkıntı çıkar mı?

İntel bir işlemcin varsa bu program sorununa çözüm olabilir.
Intel Rapid Storage Technology (RST)
Eğer işlemcin ile uyumlu değil yazısı çıkarsa kendin el ile aratıp uygun olan İntel Rapid Storage Technology yükle.
Hocam bilgisayarda yüklü zaten ne yapıcam bu programla.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı