Rehber Windows 10 / 11'de OneDrive kaldırarak RAM kullanımını ciddi oranda düşürün

Sadece konu başlığına inanarak ve konu içeriğini okuyarak talimatlarınızı izledim, başıma böyle bir şey geleceğinin farkında olmadan size güvenerek adımları tamamladım. Tüm dosyalarımı kaybettim, ne yapacağım hakkında en ufak fikrim yok. Umarım başka kullanıcılar zarar görmez.

edit 1: Belki inanmayacaksınız ama olaydan sonra windows ses hizmeti bile çöküp duruyor. :)

edit 2: Şimdi de başlat menüsü bozuldu. :) Windows Türk filmi gibi siyah beyaz oldu, windows işlevleri bozuldu. Şu an sadece Google Chrome girebiliyorum. En son ilkokulda bilgisayarım bozulunca bu kadar üzülmüştüm.
Eki Görüntüle 2009646
@neXusTS hocam adamın pcye naptınız ? Bozdunuz adamın bilgisayarını. Hocam format atın geçer her şeyin çözümü formattır. (!)

Sadece konu başlığına inanarak ve konu içeriğini okuyarak talimatlarınızı izledim, başıma böyle bir şey geleceğinin farkında olmadan size güvenerek adımları tamamladım. Tüm dosyalarımı kaybettim, ne yapacağım hakkında en ufak fikrim yok. Umarım başka kullanıcılar zarar görmez.

Edit 1: Belki inanmayacaksınız ama olaydan sonra Windows ses hizmeti bile çöküp duruyor. :)

Edit 2: Şimdi de başlat menüsü bozuldu. :) Windows Türk filmi gibi siyah beyaz oldu, Windows işlevleri bozuldu. Şu an sadece Google Chrome girebiliyorum. En son ilkokulda bilgisayarım bozulunca bu kadar üzülmüştüm.
Eki Görüntüle 2009646

Keşke biraz yorumları okusaydınız ama benim de hatam var.

Bu sorun sistemi ilk kurarken yedekleme ile kurulum yapınca oluyormuş sanırım ben her format attığımda yeni bilgisayar olarak kuruyorum zaten OneDrive'ı sevmeyen birisi olarak yaptığım ilk şey OneDrive'ı kaldırmak oluyor sorunda yaşamıyordum Klasöründe kaldığını görünce böyle bir yöntem keşfettim RAM kullanımınıda etkiliyormuş kaldırma aşamasında herhangi bir sorunda yaşamadım yani. Sistem Geri Yükleme yapınca Düzelmesi gerekiyordu aslında anlamadım vallahi.

Edit 1: Belki inanmayacaksınız ama olaydan sonra Windows ses hizmeti bile çöküp duruyor. :)

Edit 2: Şimdi de başlat menüsü bozuldu. :) Windows Türk filmi gibi siyah beyaz oldu, Windows işlevleri bozuldu. Şu an sadece Google Chrome girebiliyorum. En son ilkokulda bilgisayarım bozulunca bu kadar üzülmüştüm.
Eki Görüntüle 2009646

Bende aynı sıkıntıları yaşayıp dile getirmiştim yukarıda fakat moderatörler yanlış bilgi olarak işaretlemişler, bilgisayarı formatlamadan düzeltemedim, geçmiş olsun dostum.

Eki Görüntüle 2009646

OneDrive uygulaması Micosoft Store'da bulunuyor kurmayı deneyin belki düzelir sorun.

OneDrive uygulaması Micosoft Store'da bulunuyor kurmayı deneyin belki düzelir sorun.
Düzelmedi tüm dosyalarımı kaybettim.

Bende aynı sıkıntıları yaşayıp dile getirmiştim yukarıda fakat moderatörler yanlış bilgi olarak işaretlemişler, bilgisayarı formatlamadan düzeltemedim, geçmiş olsun dostum.
Evet bana cevap olarak da konu sahibinin sorumluluğu diyip, kullanıp kullanmamak kullanıcıya bağlı iyi sosyaller! yazdılar. Performans artıralım derken elimizdeki üzümden olduk. Geçmiş olsun diyeceğim ama geçmeyecek şeyler yaşadım. :)

Düzelmedi tüm dosyalarımı kaybettim.

Evet bana cevap olarak da konu sahibinin sorumluluğu deyip, kullanıp kullanmamak kullanıcıya bağlı iyi Sosyaller! Yazdılar. Performans artıralım derken elimizdeki üzümden olduk. Geçmiş olsun diyeceğim ama geçmeyecek şeyler yaşadım. :)

Valla siz yine de geri yükleme noktası oluşturmuşsunuz buna rağmen düzelmemesi üzdü açıkçası.

Format flash belleğini takın Format ekranında bilgisayarınızı onarın seçeneğini çıkacak onunla düzeltmeyi dener misiniz?

Valla siz yine de geri yükleme noktası oluşturmuşsunuz buna rağmen düzelmemesi üzdü açıkçası.

Format flash belleğini takın Format ekranında bilgisayarınızı onarın seçeneğini çıkacak onunla düzeltmeyi dener misiniz?
Zaten öyle denemiştim, bir faydası olmadı. Sistemi tamamen kaldırmak zorunda kaldım.

Size tavsiyem kendi konunuzu raporlayın ve konu içeriğinin düzenlenmesi için ricada bulunun.

Zaten öyle denemiştim, bir faydası olmadı. Sistemi tamamen kaldırmak zorunda kaldım.

Size tavsiyem kendi konunuzu raporlayın ve konu içeriğinin düzenlenmesi için ricada bulunun.

Peki hocam.

Moderatör eklemiş reis teşekkürler.

Son düzenleme:
yaptım ve bütün belgelerim gitti. şimdi napıcam
Ben her Windows kurulumundan sonra OneDrive'ı kaldıran birisiyim. Revo Uninstaller ile OneDrive'ı kaldırıyordum fakat sadece uygulamasını kaldırıyormuş. Aramaya OneDrive yazınca klasörünün olduğunu keşfettim. BAT dosyası ile tamamen OneDrive'dan tamamen kurtulabilirsiniz.

Bu linke tıkladığınız gibi indirme otomatik olarak başlayacaktır: https://github.com/TERRAOperative/OneDrive-Uninstaller/archive/master.zip

ZIP'i ayıklayın ve OneDrive Uninstaller v1.4.bat dosyasına sağ tıklayıp Yönetici olarak çalıştırın. Açılan CMD Menüsüne "Y" yazıp işlemin bitmesini bekleyin. Ardından bilgisayarı yeniden başlatın. Benim RAM kullanımım ciddi oranda düşüş sağladı. %18-17 seviyelerinde gezen RAM kullanımım %14-13 Seviyelerine düştü.

Dosyalarınızı yedeklemeyi unutmayın!

Eki Görüntüle 2002492

Eki Görüntüle 2002493

Eki Görüntüle 2002495

edit 1: Belki inanmayacaksınız ama olaydan sonra windows ses hizmeti bile çöküp duruyor. :)

edit 2: Şimdi de başlat menüsü bozuldu. :) Windows Türk filmi gibi siyah beyaz oldu, windows işlevleri bozuldu. Şu an sadece Google Chrome girebiliyorum. En son ilkokulda bilgisayarım bozulunca bu kadar üzülmüştüm.
Eki Görüntüle 2009646
Format atarken diski silmek yerine sadece seçseydiniz verileriniz windows.old klasöründe saklanırdı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı