Rehber Windows 10 / 11'de OneDrive kaldırarak RAM kullanımını ciddi oranda düşürün

Hayır hiç de anlamıyorum, 4. nesil i3 işlemciye sahip bilgisayarımda performans sorunlarına yol açmazken sizde açıyorsa mutlaka sizde bir problem olmalı. Kendisi bir sistem bileşeni, masaüstü ve cihaz fotoğrafları yedekleme kapalı çünkü masaüstünü ve fotoğrafları yedeklemesi 5GB depolama ile saçma, dosya senkronizasyonu açık. Gerçekten performans karşılaştırması olmadan hayatta inanmam. Kendisi bir sistem bileşeni ayrıca, hem de kendi hizmeti + file sync hizmeti 40 MB kadar RAM harcıyor.

Performansa bir katkısı olmadı zaten, sadece RAM kullanımı yapıyordu. Kaldırınca RAM kullanımı ciddi oranda azaldı. Ayrıca kullanmadığım, gereksiz bulduğum bir program, o yüzden komple kaldırdım.
Hocam sizin konularınızı çok severek takip ediyorum.
Teşekkürler hocam.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sağol Windows 11'de masaüstü gitti.
1699128190974.png

:D

Kaldırma işlemi yapmadan önce mutlaka masaüstü yedek almayı unutmayın. Masaüstü vs.. bağlı olan Onedrive klasörü kaldırırken masaüstü ortadan kaybolabilir. Bu sorunu sadece yerel olmayan hesapları için.

OneDrive'ı kaldırmanın mevcut OneDrive hesaplarına erişimi keseceğini ve bu komut dosyasını çalıştırdığınız makinede yerel olarak depolanan dosyaları sileceğini unutmayın. Ayrıca dolaşım profillerine, App Store yapılandırmasına ve bulut tabanlı Windows ayarlarına erişimi de kesebilir (örneğin, makinenizde oturum açmak için yerel hesap yerine Microsoft hesabı kullanıyorsanız).

Şeklinde bir açıklama var readme dosyasında. Bir göz atın derim. Microsoft Store kullanamıyormuşuz anladığım kadarıyla.
Readme dosyasına bakmayıp direkt kullandım, baksaydım iyi olurdu. Keşke rehberin başında da bir uyarı bulunsaydı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı