Windows 10 120 GB SSD ile Disk %100 çalışma sorunu

lucha

Kilopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
120 GB SSD kullanıyorum format attım hala disk %100 kullanıyor. Oysa şu an alttan sadece oyun indiriyor başka bir işlem yapmıyorum. %100 olduğunda da bilgisayar kasıyor. Çözümü ne olabilir, ne yapabilirim? Formattan önce de böyle bir sorun vardı.

Son düzenleyen: Moderatör:
SSD'yi HD Tune Pro ile teste sokar mısın? Benim SSD'de de bu durum vardı ve CrystalDiskMark 6'da sorun yok gibi görünüyordu. En iyisi HD Tune Pro testi. Eğer minimum değer seninde çok düşük çıkarsa büyük ihtimalle SSD arızalıdır. Bende dün fark ettim benimkini, minimum değeri 0.5 MB/s çıkınca şok oldum resmen. Bakalım Yukko'ya mesaj attım değişim için. Başka türlü elimde patladı SSD.

Formattan sonra anakartınızın uygun sürücülerini kurmadıysanız bu sorun olabiliyor.
Aygıt yöneticisinde Standart SATA/AHCI Driver görüyorsanız anakartınızın kendi sata driverlarını kurun.

Merhaba arkadaşlar aynı sorunu bende yaşıyorum şu anda ve monster laptop t5 var bende. Şu an iki gündür onunla uğraşıyorum. Format ile çözüm olmadığını aşağıdaki adımlarda değindim. Ancak çok farklı bir olay sonrasında bu hale geldi. Öncelikle adım adım anlatayım:

1- Media Creation Tool ile yeni windows iso indirmek istediğim için programı çalıştırdım. İstediğim sürümü Download etmeye başladı pc ve bitirdi. Burada sorun yok.
2- Sonrasında iso oluşturması için ikinci sürece başladı ve işte burada disk kullanımı %100'e çıktı. Sabırla bekledim bitmesini. Bu sırada pc ölüm döşeğindeydi tabii ki.
3- Bitmesi tam tamına üç saat sürdü. Bittikten sonra bilgisayar artık kendine gelir diye ümitlenip bitti tuşuna bastım ve bu sefer sürücülerdeki kalıntıları temizleme işlemine geçti ve bilgisayar yine kilitli halde kalmaya devam etti.
4- Artık dört saate yaklaştığı için bu durum ve iso dosyası da güvenle indiğinden dolayı bu işlemi sağ üst köşedeki kapatma tuşuna basarak yarıda kestim ve bilgisayarı yeniden başlatmanın bu sorunu ortadan kaldıracağını düşündüm.
5- Yeniden başlata tıkladım ancak bilgisayar kapanmadı ve hard reset yaptım.
6- Uefi olarak kurulu windows 10 1809 sürümü yüklü bilgisayarım açılırken loading noktaları sonsuz döngüye başladı. loading ekranında bilgisayarın hdd ışığı hiç sönmeden yanıyordu ve bu adımdan itibaren harddiski %100 olarak kullanmaya başladığını anlamıştım. Sonrasında beş on kez hard reset yaparak geçmeye çalışsam da hep aynı ekranda kaldı. Biosa girip farklı birşeyler denemek istedim fastboot özelliğini kapattım ancak yine de işe yaramadı.
7- Format atmayı düşündüm ve format usbsi taktım ve boot etmek için seçtim. Ancak yine hdd ışığı uzun süre yanmaya devam etti ve loading noktaları uzun süre döndü durdu. Bu işin böyle çözülmeyeceğini düşündüm.
8- Bu sefer bilgisayarı açınca hiç dokunmamaya karar verdim ve Login ekranına gelene kadar tam 1 saat bekledim.
9- Logon ekranında şifremi girdim ve masaüstünün gelmesi tam olarak 1 saat 15 dakika civarı sürdü.
10- Açılış programlarını kapatmaya çalıştım. (Bu sırada bilgisayar ölü gibi. Bir tıklama belki on dakika sonra cevap veriyor) Sonrasında shift tuşuna basarak yeniden başlata tıkladım ve kurtarma ekranı gelmesi tam 45 dk sürdü. Şu an bu aşamadayım.

Bu aşamadan başlangıç onarma yapmayı düşünüyorum. Eğer sorunum devam ederse ya da başlangıç onarmayı yapmadan önce ne yapmamı önerirsiniz?
11- Başlangıç onarmayı başlatmayı seçtim. Şu an o ekran hala siyah ve sadece mouse görünüyor o da yeni görünmeye başladı. 30 dakika geçti. Bakalım onarmaya ne zaman başlayacak? Sanırım bu aşamada artık yatarım. Sonraki durumu yarın yazmaya devam edeceğim.

Merak ettiğim konu bunlar işe yaramazsa ne yapabilirim? Bu konu belki birilerine yardımcı olur diye log giriyorum.

Son düzenleme:
12- Başlangıç onarma bilgisayarınızı düzeltemedi uyarısı aldım. Bu adımdan sonra bugün akşam güvenli modda açılış için uğraşacağım.
13- Merhaba arkadaşlar. PC açılışını normale getirebildim. Hirens boot cd ile açılış yaptıktan sonra lazesoft windows recovery programını çalıştırdım ve orada loading ekranında hata ve takılma adımına tıkladım. Registry'deki hataları düzelttiğini ve işlemin tamamlandığını söyledi. Sonraki pc'yi yeniden başlattığımda bazı sistem ayarları silinmesine rağmen windows 10 çok rahat şekilde açıldı.
14- Bir sonraki yaptığım adım ise intel sata driverlarını kurmak oldu. Bunu yapmayanınız varsa windows 10 üzerinde rastgele yüksek disk kullanımı ile karşılaşmanız mümkün.
15- Son olarak yaptığım şey ise steam ile ilgili. Steam güncelleme vs. yaparken çok yüksek disk kullanımı meydana geliyordu bilgisayarda. Steam üzerinden ayarlar - indirmeler ve kütüphane klasörleri. Önümüze gelen ekrandaki kütüphane uzantılarının üzerine sağ tıklayarak kütüphaneyi onara tıklıyoruz. Bu da güncellemeler sırasında yüksek harddisk kullanımının önüne geçmiş oldu. Belki de en başından beri bilgisayarımdaki sorun buydu. Umarım başkalarına yardımı dokunur.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı