Windows 10 1511 format nasıl atılır?

Saul Odenkirk

Hectopat
Yer
Kattegat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, bugün 1511'e geçmek amacıyla, bir adet USP bellek satın aldım. Format nasıl atılır ve 1511 sürümünü nasıl yüklerim, bilmiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

Neden 1511 sürümü? Windows 10 1511 sürümünün desteği kesildi, en güncel sürüm olan 21H2'yi öneririm.

Neden 1511 sürümü? Windows 10 1511 sürümünün desteği kesildi, en güncel sürüm olan 21H2'yi öneririm.
Geçenler de format atmak amacıyla, bilgisayarı bakıma gönderdim. Format attıktan sonra, arkadaş 1511 sürümünü kurmuştu ve sistemim de cidden çok hızlanma olmuştu. Tekrardan aynı etkiyi umarak denemek istiyorum.

Desteği kesilmiş sürümler bir ton güvenlik açığı ve daha fazlasını barındırır. Sistem son Windows 10 sürümünü kaldırmıyorsa Windows 8.1 en güncel sürümünü kurun.
Geçenlerde format atmak amacıyla, bilgisayarı bakıma gönderdim. Format attıktan sonra arkadaş 1511 sürümünü kurmuştu ve sistemimde cidden çok hızlanma olmuştu. Tekrardan aynı etkiyi umarak denemek istiyorum.
Sırf hız için güvenlik risklerini almak saçmalık olur.

Geçenler de format atmak amacıyla, bilgisayarı bakıma gönderdim. Format attıktan sonra, arkadaş 1511 sürümünü kurmuştu ve sistemim de cidden çok hızlanma olmuştu. Tekrardan aynı etkiyi umarak denemek istiyorum.
Windows 10 2015 (1507) LTSB kurabilirsiniz, desteği hala daha devam ediyor.

64-bit: http://fdl2.digiboy.ir/microsoft/en...r&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber

32-bit: http://fdl2.digiboy.ir/microsoft/en...r&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber

Desteği kesilmiş sürümler bir ton güvenlik açığı ve daha fazlasını barındırır. Sistem son Windows 10 sürümünü kaldırmıyorsa Windows 8.1 en güncel sürümünü kurun.

Sırf hız için güvenlik risklerini almak saçmalık olur.
Ben sistemimi yazayım en iyisi siz ona uygun bir sürüm bulursanız sevinirim.

GTX 750 Tİ
İ5 4460
240 GB SSD
8 GB RAM
Güvenlik konusunda dikkatli davranacağımdan eminim, ama dediğim gibi gözle görülür bi fark yaratıyor ve benim için hız ön planda barınıyor.
Fikirlerinizi öğrenmek isterim.

1511 sürümü kullanmayın. En güncel olanı kullanın.

Yine de kullanmak istiyorsanız;

TechBench by WZT (v4.1.1) buradan istediğiniz sürümü indirin.

GTX 750 Ti.
i5 4460.
240 GB SSD.
8 GB RAM.
Güvenlik konusunda dikkatli davranacağımdan eminim, ama dediğim gibi gözle görülür bir fark yaratıyor ve benim için hız ön planda barınıyor.

21H2 kullanın. 1511'in desteği kesildi.

GTX 750 Tİ
İ5 4460
240 GB SSD
8 GB RAM
Güvenlik konusunda dikkatli davranacağımdan eminim, ama dediğim gibi gözle görülür bi fark yaratıyor ve benim için hız ön planda barınıyor.
21H2 sürümüne gayet iyi yetiyor. Hatta Windows 11'e bile yükselte bilirsin. Ama güncel olan bir sürüm indir.

21H2 sürümüne gayet iyi yetiyor. Hatta Windows 11'e bile yükselte bilirsin. Ama güncel olan bir sürüm indir.
Ama hocam benim anlamadığım şey şu, bu sürümü kullanırken örnek veriyorum opera veya discord gibi uygulamalarda cpu kullanımım çok yüksek oluyor ve takılmalar yaratıyor. Ama 1511 kullanırken cpu, bellek kullanımı ciddi oranda düşük oluyor. Herhangi bir uygulamayı açarken de aynı şey söz konusu. Gördüklerimi söylüyorum

Ama hocam benim anlamadığım şey şu, bu sürümü kullanırken örnek veriyorum opera veya discord gibi uygulamalarda cpu kullanımım çok yüksek oluyor ve takılmalar yaratıyor. Ama 1511 kullanırken cpu, bellek kullanımı ciddi oranda düşük oluyor. Herhangi bir uygulamayı açarken de aynı şey söz konusu. Gördüklerimi söylüyorum
Maalesef bunun için yapabileceğim bir şey yok. İsterseniz güvenlik açığı ile 1511 kullabilirsiniz. Güvenlik açığı ile kullanmaktansa ben kasmasını tercih ederim. CPU kullanımı benim de yüksek ama en azından güvenli tavsiyem 21H2.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı