Eski sürümler çöp oldu artık, bazen yeni oyunları yada programları çalıştırmak için bile 1809 yada 1903 üstü istiyorlar, 20H2 üstü isteyen bile var. Ama istersen 1507 deneyebilirsin.
Yanlız 1507 indirirsen galiba bazı önemli programları indiremeybilirsin.
Windows 8.1 gayet stabil, performanslı ve sorunsuz bir işletim sistemiydi. Windows 10 çıkmasaydı, 8.1 güncellenseydi eğer harika olabilirdi. Windows 10'u NTLite ile düzenlemeden kullanamıyorum, çok fazla gereksiz şey varsayılan olan açık halde geliyor.
Herhalde çok fazla bilginiz yok, yeni başlayanlar için de dağıtımlar var. Onlardan birini tercih edebilirsiniz, zaten çoğunlukla her Windows uygulamasını Wine ile Linux'da çalıştırabilirsiniz. Debian ve Kali zaten Etik Hacking ve Siber Güvenlik için mükemmeldir.
Herhalde çok fazla bilginiz yok, yeni başlayanlar için de dağıtımlar var. Onlardan birini tercih edebilirsiniz, zaten çoğunlukla her Windows uygulamasını Wine ile Linux'da çalıştırabilirsiniz. Debian ve Kali zaten Etik Hacking ve Siber Güvenlik için mükemmeldir.
Arkadaşıma sormuştum da ben aynı zamanda az da olsa olun oynayan birisiyim Linux'u çoğu uygulama kaldırmıyor dediğimde bana bir Linux sürümü önermişti fakat onda da eksik noktalar çıkmıştı.
Ben en kötü 1903 sürümünü kullanmanızı öneririm 1703 veya 1709 kullanmak gibi bir düşünceniz varsa diye diyorum. Zaten neden eski sürüm kullanmak istiyorsunuz anlamadım bir sebebi var mı acaba?
Ben en kötü 1903 sürümünü kullanmanızı öneririm 1703 veya 1709 kullanmak gibi bir düşünceniz varsa diye diyorum. Zaten neden eski sürüm kullanmak istiyorsunuz anlamadım bir sebebi var mı acaba?
Evet. İlk kurulumda gelen uygulamalar gelmiyor, kapattığınız servisler ve ayarlar temiz kurulumdan sonra hazır oluyor. Rehbere ek şeyler de yapılabilir fakat kurcalamak gerekiyor.
Aklıma gelen başlıca kaldırdığım uygulamalar:
-Başlat menüsündeki Windows uygulamaları
-Microsoft Defender
-Xbox uygulamaları
Bunun dışında formattan önce yaptığım gizlilik ayarlarını NTLite üzerinden ISO dosyasına ekliyorum, gereksiz gördüğüm hizmetleri kapatıyorum.
Evet. İlk kurulumda gelen uygulamalar gelmiyor, kapattığınız servisler ve ayarlar temiz kurulumdan sonra hazır oluyor. Rehbere ek şeyler de yapılabilir fakat kurcalamak gerekiyor.
Aklıma gelen başlıca kaldırdığım uygulamalar:
-Başlat menüsündeki Windows uygulamaları
-Microsoft Defender
-Xbox uygulamaları
Bunun dışında formattan önce yaptığım gizlilik ayarlarını NTLite üzerinden ISO dosyasına ekliyorum, gereksiz gördüğüm hizmetleri kapatıyorum.