Korsan Windows 10 versiyon 1607 kullanırken hiçbir sıkıntı yoktu. Dün orijinal Windows 10 key satın aldım. PC bütün güncellemeleri yaptı otomatik olarak ve versiyon 1709'a güncelledi. Battlefield 1 multiplayer açtığımda ani FPS düşüşleri meydana geliyordu. İnternette araştırdığımda Nvidia GeForce Experience uygulamasını silinmesini tavsiye etmişler. Bu uygulamayı sildiğimde biraz olsun düzelme oldu fakat yine de FPS düşüşleri meydana geliyor.
Oyun içi değerler bu şekilde. GPU kullanımı birden % 75'e düşüyor. FPS'de 50 civarına düşüyor.
İşlemci sıcaklığını göstermiyor maalesef. Core Temp programı ile ölçtüğümde en fazla 54 dereceye çıktığını gösteriyor.
İşlemciyi Battlefield 1'den başka kullanan yok neredeyse. Önceden harddiskte sıkıntısız çalışan oyun şimdi sıkıntılı çalışıyor. Kesinlikle Windows 10 sürümünden kaynaklanıyor bana göre. Korsan Windows 10 kullanırken versiyon 1703' te de aynı sorun vardı. Mecbur 1607 sürümüne geri dönmüştüm.
Sorun ekran kartı sürücüsünden kaynaklı değil. Çünkü aynı sürücü Windows 10 versiyon 1607'de sıkıntısızdı. Fakat versiyon 1703 ve 1709'a geçince sıkıntı meydana geliyor.