Çözüm Windows 10 1903 "Bu bilgisayar win10'a yükseltilemez" Hatası

Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

p3n4.57

Kilopat
Daha fazla  
Beyler 1903 sürümüne yükseltmek istiyorum. Recep kardeşimizin dediği gibi ISO dosyasını indirdim, Rufus ile USB'ye yazdırdım. USB içine girip setup dosyasına tıklayıp kurulumu yapmaya başladım ve şöyle bir hata aldım. ''...Bu bilgisayar win10'a yükseltilemez, Bilgisayarınızda win10'un bu sürümüne hazır olmayan bir donanım var. Herhangi bir eylem gerekmiyor. Windows Update sorun çözüldükten sonra bu win10 sürümünü otomatik olarak sunar...'' şeklinde diyor burda bu hatayı yoksayıp devam mı etmeliyim yardımcı olur musunuz ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Ben de bu hata ile karşılaştım. Microsoft engelliyor diye düşünüyorum. Yakında belli olur.

Güncelleme 2:
  • USB belleğin içeriğini bilgisayara kopyalayın.
  • USB belleği çıkartın ve sonra güncellemeyi başlatın.
İlgili haber: Windows 10 Mayıs 2019 Güncellemesi USB Sürücüye İzin Vermiyor - Technopat

Güncelleme:

18362.140 güncellemesi çıkana kadar şu şekilde sorunu çözmek mümkün:
  • Cihazınızda Dosya Gezgini'ni açmak için “Win logo + E”ye basın.
  • Çalışan ekrandaki menü çubuğuna gidin ve Görünüm sekmesine tıklayın.
  • Görünüm sekmesinin altındaki aşağıdaki maddelerde Gizli öğeler için onay kutusunu işaretleyin.

388039

• Fare işaretçisini aramaya yerleştirin ve *_APPRAISER_HumanReadable.xml yazıp Enter tuşuna basın. Bu, olası sonuçların bir listesini açacaktır.
  • Adının sonunda _APPRAISER_HumanReadable.xml olan dosyayı bulun ve sağ tıklayıp Not Defteri ile açın.
  • Şimdi, Ctrl + F tuşlarına basın ve "DT_ANY_FMC_BlockingApplication" Value="TRUE" yazıp aratın.
  • Yine, Ctrl + F tuşlarına basın ve LowerCaseLongPathUnexpanded yazıp arayın.
  • Bu kez arama sonucunda bir programın dizinini göreceksiniz. Güncellemeyi engelleyen ana suçlu bu program! Bu dizini Ctrl + C ile kopyalayın.
  • Şimdi, Dosya Gezgini adres çubuğuna bu dizini yapıştırın ve Enter'a basın. Dizine ulaşınca bu dosyayı silin.
  • Dosyayı sildikten sonraWindows 10 yükseltme aracında Yenile butonuna tıklayın.
Alternatif olarak bu komut dosyasını kullanarak yukarıdaki işlemi gerçekleştirebilirsiniz: https://aka.ms/AppRPS

Çok yakında çıkacak olan 18362.140 ile bu sorun ortadan kalkacak.
Technopat verdiği ISO'yu USB'ye yazdım. USB içinden setup dan kurarken bu uyarıyı veriyor.

388519

388520

388521

Kısacası Windows update bekle Mayıs'ta gelecek diyor :)
Bekleyemem diyorsan bu ISO dosyası temiz kurulum için.

Bende de öyle diyordu ama dediğim gibi yaparsan yükseltmeyi sorunsuz yapabilirsin kardeşim. Ben böyle yükselttim 1809'dan 1903'e. Şu an 1903'ten yazıyorum bu cevabı. Dene ve sonucu buraya yaz lütfen.

Şimdik Windows 10 eski PC'lerde özellikle eski Laptop'larda yani eskiden kasıt Windows 7 ile birlikte alınan laptoplarda sorun oluşturuyor. Bazı laptop modellerinde Windows 10'a yükseltme sonrası bilgisayar açılırken siyah ekranda kalma sorunu oluşabiliyor. Ve saatlerce siyah ekran gitmiyor. Çözüm Windows 10'u kaldırıp 7 veya 8'e dönmek değil. Zaten şu dönemde 7'ye dönmenin hiçbir avantajı yok. Microsoft Windows 7'den yazılımsal desteğini kesti. Windows 7 artık siber saldırılara karşı savunmasız korumasız. Çözüm çok basit. Siyah ekranla karşılaştığınız zaman yapmanız gereken şey laptobu uykuya almak. Uykudan sonra siyah ekrandan kurtuluyor ve PC kilit ekranına geliyor.

Benim tavsiyem Windows 10'da bir sorunla karşılaşınca hemen yok Windows 10 kötü yok Windows 7'ye geri döncem yok şöyle yok böyle diye Windows 10'a çamur atmak yerine çözümlerin peşinden koşmanızdır. Her şeyin bir çözümü var gerçekten unutmayın her şeyin. Yeter ki uğraşın kolaya kaçmayın. Bunu en iyi anlayanlardan biriyim. Uğraşınca her şeye çözüm var.

Zaten Windows 7 artık öldü. Microsoft Windows 7'nin fişini çekti. Windows 8 ise son demlerini yaşıyor (Zaten hiç tutulmamıştı sevilmemişti) Zaten her zaman her şeyin en günceli iyi değil midir? Windows 7 kullananlar artık vaz geçsin şu sevdadan ve bir an önce Windows 10'a geçiş yapsın. Kırın şu zincirlerinizi artık. Windows 7'de artık ne iş yapabilirsiniz ne de oyun oynayabilirsiniz. Yeni oyunlar Windows 7'yi desteklemiyor. (Sea Of Thieves, State Of Decay, Gears Of War vs.)

Yürüyün Update oğulları! 1903 bizimdir!

Hayır bir de ben anlamıyorum, sen kendin git Windows 95 kullan yani, biz en günceli kullanmak istiyoruz 😎

En güncel olanı paylaşımdan değil, kaynağından edinmek iyidir. Zâten Microsoft bunu deneme amaçlı insider üyelerine dağıtmış. Belki her ay para ödeyen üyeleri de MSDN olarak faydalanabiliyordur. Sorun şu ki bu iso'yu indirenler USB üzerinden yükleyemiyor. Bahsettiğiniz şekilde yüklenirse "update" oluyor zaten değil mi ?

Ha, benim acelem yok.
İndirip yüklemeye çalışanlara da bir şey demem; beni ilgilendirmez.

Üylere daha nazik bir üslup ile cevap vermeniz gerekmez mi ?
Benim onlarca mesajım "imlâ kuralı" nedeniyle sitenizde yayınlanmamışken ?

Bu sorun sadece yükseltme yapınca mı oluyor? Rufus ile sıfır kurulumda da aynı sorunlar oluyor mu?

Sıfır kurulumda sorun olmuyor.

Üylere daha nazik bir üslup ile cevap vermeniz gerekmez mi ?

Bu kişisel bir tercih. Evet, gerekiyor bence de ama bunu her zaman başarmak mümkün olmuyor.

Benim onlarca mesajım "imlâ kuralı" nedeniyle sitenizde yayınlanmamışken ?

İmla kuralı ile üslup farklı konular. Uygunsuz üslup için uyarı veriyoruz lakin yukarıdaki üslubumda uyarı gerektirecek bir durum göremiyorum.

Bende hala yükseltme hatası geliyor. USB'leri çıkardım denedim, masaüstüne Windows 10 dosyalarını çıkarttım denedim hala aynı hata. Windows Update'de 1903 güncellemesi görünüyor ancak bazı sorunlar bulundu hatası veriyor. Sıfırdan format atmak da istemiyorum çözüm bulan var mı başka bir metotla?

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.JPG
    Ekran Alıntısı.JPG
    52,9 KB · Görüntüleme: 91
  • Ekran Alıntısı.JPG
    Ekran Alıntısı.JPG
    96,8 KB · Görüntüleme: 84
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri