Windows 10 1903 Temiz Kurulum Sonrası DPC Watchdog Violation Mavi Ekran Hatası

Batuhan Bolat

Kilopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Sistemimin parçalarını ucuza toplamıştım ve çok mutluydum fakat Windows 10 1903 temiz UEFI kurulumdan sonra driver ve gerekli şeyleri yükledim. LoL yüklemeye çalıştığımda ise PC mavi ekran verip kapanıyordu. Sorun kesinlikle RAM, işlemci vs. kaynaklı olduğunu düşünmüyorum testlerini yapıp sıcaklıklarına baktım (Windows Bellek Tanılama Dahil). Sıcaklık 40 50 derecede seyrediyor. Hatanın sorununa internetten baktığımda doğru düzgün bir çözüme ulaşamadım. SATA driver yüzünden kaynaklandığı yazıyor ve driverların hepsini tekrar tekrar kurdum. Hatta 3 kere format attım. Sistemi SSD ye kuruyorum. HDD ise depolama. SSD ve HDD'de de problem yok testlerini yaptım zaten SSD'yi önceki sistemden söktüm. 2 gündür bir sonuca varamadım yardıma ihtiyacım var.

Olay günlüğü: Bu bilgisayar bir hata denetiminde yeniden başlatıldı. Yapılan hata denetimi: 0x00000133 (0x0000000000000000, 0x0000000000000501, 0x0000000000000500, 0xfffff8010716e350). Döküm şuraya kaydedildi: C:\Windows\MEMORY.DMP. Rapor Kimliği: 1276dfa7-79b2-4f58-bf91-fbb13457c19d.

Sistem:
  • Athlon X4 860K 3.70GHz
  • 8GB 1866MHz
  • HD5450 1GB 64Bit
  • Kingston HyperX Savage 120GB
  • WD Blue 500GB 5400RPM

Son düzenleyen: Moderatör:
  • Bilgisayarın iç sıcaklığını kontrol edin bunu yaparken AIDA64 gibi yazılımlarla sıcaklığı inceleyiniz.
  • Bütün Windows Güncellemelerini edinin ve driverlarınızı güncelleyin.
  • Bilgisayarı güvenli modda başlatın.
  • Eğer anti virüs programı kullanıyorsanız devre dışı bırakın ve sadece Windows Defender etkin bir şekilde kalsın.
  • Son çare olarak bilgisayarınızı fabrika ayarlarına geri çevirin. Eğer buna rağmen hata devamlılık sağlarsa sorun ana kartınızdan kaynaklanıyor olabilir. Farklı bir ana kart takarak hatayı seyredin.
takılı bir usb cihaz varsa sistemden sökerek tekrar deneyin. ve ram gibi bileşenleri tam oturduğundan emin olun

• Bilgisayarın iç sıcaklığını kontrol edin bunu yaparken AIDA64 gibi yazılımlarla sıcaklığı inceleyiniz.
  • Bütün Windows Güncellemelerini edinin ve driverlarınızı güncelleyin.
  • Bilgisayarı güvenli modda başlatın.
  • Eğer anti virüs programı kullanıyorsanız devre dışı bırakın ve sadece Windows Defender etkin bir şekilde kalsın.
  • Son çare olarak bilgisayarınızı fabrika ayarlarına geri çevirin. Eğer buna rağmen hata devamlılık sağlarsa sorun ana kartınızdan kaynaklanıyor olabilir. Farklı bir ana kart takarak hatayı seyredin.
takılı bir usb cihaz varsa sistemden sökerek tekrar deneyin. ve ram gibi bileşenleri tam oturduğundan emin olun
Dediklerinizin hiçbirinde bir problem görünmüyor. Çok ilginç bir hata şu an SSD yerine HDD ye kurulum yaptım onda da aynı şey başıma geldi.
Arkadaşlar şu an 500gb hdd yi biçimlenmiş Ssd ye temiz kurulum yapıyorum. Lol launcher yüklerken kapanıyor genelde. Tekrar mavi ekran hatası verirse minidump dosyasını buraya atacağım. Yardımlarınızı bekliyorum.

Son düzenleme:
Arkadaşım çok benzer bir problem bende vardı. Sıfırdan Win 10 yüklemek bile kurtaramadı. Aynen ben de SanDisk SSD ye kabahat bulup az daha atıyordum. net 3 ay hergün cebelleştikten sonra bir arkadaşımın tavsiyesiyle cihazdaki Google ile ilgili herşeyi sildim (bende sadece Google Chrome Browser vardı). Bingo. Mucizevi bir şekilde bütün sıkıntılarım gitti. Daha önce yeni boot etmiş cihaz Task menager açınca system CPU yu %15/40 gibi sürekli işgal ederdi. Şimdi Sytem CPU dan uzak duruyor. Cihazım Chrom u sildikten sonra bir defa bile çökmedi. 5 uykunun 4 ünden uyanamayarak çöken cihaz hiç aksamıyor artık. Özetle Google ilişkili herşeyi özenle silin.

Arkadaşım çok benzer bir problem bende vardı. Sıfırdan Win 10 yüklemek bile kurtaramadı. Aynen ben de SanDisk SSD ye kabahat bulup az daha atıyordum. net 3 ay hergün cebelleştikten sonra bir arkadaşımın tavsiyesiyle cihazdaki Google ile ilgili herşeyi sildim (bende sadece Google Chrome Browser vardı). Bingo. Mucizevi bir şekilde bütün sıkıntılarım gitti. Daha önce yeni boot etmiş cihaz Task menager açınca system CPU yu %15/40 gibi sürekli işgal ederdi. Şimdi Sytem CPU dan uzak duruyor. Cihazım Chrom u sildikten sonra bir defa bile çökmedi. 5 uykunun 4 ünden uyanamayarak çöken cihaz hiç aksamıyor artık. Özetle Google ilişkili herşeyi özenle silin.
Dostum sorunu çözdüm. Cihaza takılı bir cihaz problem çıkartıyormuş.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı