Windows 10 2004 Sürümünden Sonra Takılma ve CPU Sıcaklığı Sorunu

JetSosyete

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi / TEKNOSA
Hepimiz biliyoruz Windows 10 2004 Sürümünü tüm kullanıcılara sundu. Fakat şöyle bir sıkıntı oldu güncellemeden sonra CPU Sıcaklığında fena derece de bir artış söz konusu oldu örneğin 30-35 derecelik bir sıcaklık varken sistem boşta çalışırken bile 45 55 derece arası gidip geliyor sürekli oyunlarda örneğin Euro Truck Simulator 2'de Güncelleme gelmeden önce donma veya takılma sorunu yoktu son güncellemeden sonra oyunda takılma ve donma sorunu meydana geldi. Sadece ETS 2'de değil diğer oyunlarda da genelde çok takılma ve donma sorunu var bazen oyunları açmıyor masaüstüne direkt geliyor veya siyah ekranda kalıyor açılmıyor.

Sistem Özellikleri

Intel Core i7 8700 CPU 3.2 GHz
RAM: 32 GB Kingston HyperX
Ekran Kartı: MSI GeForce GTX1660 Ti Gaming 6 GB 192 Bit

Sizde güncellemeden sonra donma veya takılma sorunu meydana geldi mi?

Mayıs ayı bitti ve o güncelleme yayınlandı ama takılma sorunu halen var. Ancak ben buna bir çözüm yolu buldum. Aygıt yöneticisinde "görüntü bağdaştırıcıları" kategorisine giriniz.
Eki Görüntüle 577705
Ekran kartı sürücünüzü sağ tıklayıp "sürücüleri güncelleştir" seçeneğini seçiniz.
Eki Görüntüle 577709
Daha sonra açılan pencerede "bilgisayarımdaki sürücülere göz at" seçeneğini seçiniz.
Eki Görüntüle 577710
Ondan sonra "bilgisayardaki kullanılabilir sürücülerin bir listesinden seçmene izin ver" seçeneğini seçiniz.
Eki Görüntüle 577711
Açılan listede kullandığınız sürücüden farklı olan diğre sürücüyü seçiniz (birden fazlaysa). Mesela ben AMD Radeon R5 M330 kullanıyorum.
Eki Görüntüle 577717
Sonra ileri tuşuna basınız ve sürücünün yüklenmesini bekleyiniz. Sürücü yüklendikten sonra sistem mavi ekran hatası verecektir. Mavi ekrandan sonra sistem yeniden başlatılınca sorun çözülecektir. Ekran kartı sürücüsü bir tane ise veya bu yöntem işe yaramadıysa önceki sürüme geri dönebilirsiniz. Ayrıca listedeki sürücüler ikiden fazla ise hepsini deneyin.

Bu sorunu çözüyor mu gerçekten? Bende NVIDIA ekran karti var.

Bu sorunu çözüyor mu gerçekten? Bende NVIDIA ekran karti var.
Bende sorunu çözdü ama sende işe yarar mı bilmiyorum. Ayrıca sürücüyü değiştirdikten sonra sistemin mavi ekran vermesi normaldir. Onu da söylemiş olayım, sürücüyü değiştirdikten sonra görev yöneticisinde sıcaklık değerleri görünmeyecektir.

bendeki sorunu da çözdü, amd 20.5.1 driver yüklüydü onun yerine microsoftun görüntü yazılımını kurdu. bu sorun 20.4.2 WHQL de devam ediyor mu yani geri döneyim mi eski sürücüye ? İşin garibi bu sorun devamlı olmuyo, rastgele çıkıyo. 2 gün çıkmıyo sonra çıkıyo falan garip bir şey.

bendeki sorunu da çözdü, amd 20.5.1 driver yüklüydü onun yerine microsoftun görüntü yazılımını kurdu. bu sorun 20.4.2 WHQL de devam ediyor mu yani geri döneyim mi eski sürücüye ? İşin garibi bu sorun devamlı olmuyo, rastgele çıkıyo. 2 gün çıkmıyo sonra çıkıyo falan garip bir şey.
Sürücülerin hangisinde sorun çıkmazsa onu kullan, şu an kullandığın sürücü sorun çıkarmıyorsa şu an kullandığın sürücüyü kullanmaya devam edebilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı