Daha fazla
- Sistem Özellikleri
- AMD Ryzen 7 5700X
MSI B450 Tomahawk MAX
GoodRAM IRDM Pro 2x 16 GB DDR4 3600 MHz CL18
ASUS Dual RTX 4070 OC
Cooler Master ML240L V2
Kingston Renegade 2 TB SSD
Kingston A2000 1 TB SSD
Sandisk Ultra 3D 500 GB SSD
Kioxia Exceria 480 GB SSD
Samsung 850 EVO 120 GB SSD (Harici)
Lian Li Lancool 216
Cooler Master MWE 700W 80+
İşletim Sistemi: Windows 11 Enterprise 24H2 / Windows Server 2025 Datacenter (To Go) x64 / Arch Linux
Merhaba arkadaşlar. Bugün bir test yapmak için UUP Dump adlı bir sitenin hazırladığı Script sayesinde Windows 10 2004 20H1 10.0.19041.84 ISO dosyasını indirdim ve sanal makinede test ettim. Özellikle de bilgisayarda tekrar oturum açarken uygulamaları otomatik açma seçeneğinin artık kapatılabilir olması gerçekten hoşuma gitti. Ayrıca Cortana da güncellenmiş, normalde İngilizce Windows 10 kursam bile eğer bölgeyi kurulum esnasında Türkiye olarak seçersem Cortana direk gelmiyordu, Ayarlar'dan açmak gerekiyordu. Fakat bu sefer yaptığım kurulumda direk görev çubuğunda Cortana ikonunu gördüm. Henüz hiç açmadım fakat araştırdığım kadarıyla Cortana artık Windows bileşeni olmaktan çıkıp daha çok bir uygulamaya dönmüş (Ayarlar'da artık Cortana ile ilgili hiçbir ayar olmamasından anladım. Normalde Cortana aktif olmadığı zaman Ayarlar'a girdiğimizde Cortana sekmesi çıkardı ve oradan etkinleştirirdik). Şu an için sadece İngilizce desteği var fakat sanırım Microsoft, Cortana tarafından desteklenmeyen dillerde Windows 10 kullanan kullanıcıların bile Cortana'yı desteklenen dillerde kullanabilme özelliğini getirecekmiş. Yani Türkçe desteği olmasa bile Türkçe Windows'ta İngilizce Cortana kullanılabilecekmiş (Aynı Apple'ın Siri'sindeki gibi dil seçimi serbest hale gelecekmiş). Sadece beni üzen nokta, 2004 sürümünde bile Chromium Edge değil eski Edge yüklü geliyor
Sanırım Chromium Edge ancak 20H2 gibi sonraki bir sürümde Windows ile birlikte varsayılan olarak gelecek diye tahmin ediyorum.
Şimdi asıl konuya gelelim. Şu anda kendi sistemimde Windows 10 1909 Pro 64 Bit kullanıyorum. İlk olarak Mayıs 2019'da 1903 olarak kurdum. Hatta ISO dosyasını erkenden temin ettim ve Microsoft resmi olarak 1903'ü yayınlamasına ramak kala 1903 ile format işlemini bitirdim. Bittiği akşam da 1903 resmi olarak yayınlanmıştı. 2004 sürümüne geçişi düşünmeye başladım fakat sistemde bir sorun olup olmayacağını tam olarak bilemiyorum. Gerçi Insider Preview olarak geçmiyor bu sürüm fakat yine de kursam mı kurmasam mı bilemiyorum.
Sizce 2004 sürümüne erkenden geçiş yapmaya değer mi?
@Recep Baltaş
Şimdi asıl konuya gelelim. Şu anda kendi sistemimde Windows 10 1909 Pro 64 Bit kullanıyorum. İlk olarak Mayıs 2019'da 1903 olarak kurdum. Hatta ISO dosyasını erkenden temin ettim ve Microsoft resmi olarak 1903'ü yayınlamasına ramak kala 1903 ile format işlemini bitirdim. Bittiği akşam da 1903 resmi olarak yayınlanmıştı. 2004 sürümüne geçişi düşünmeye başladım fakat sistemde bir sorun olup olmayacağını tam olarak bilemiyorum. Gerçi Insider Preview olarak geçmiyor bu sürüm fakat yine de kursam mı kurmasam mı bilemiyorum.
Sizce 2004 sürümüne erkenden geçiş yapmaya değer mi?
@Recep Baltaş