Çözüldü Windows 10 2016 LTSB nasıl kurulur?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Celosie

Hectopat
Daha fazla  
Şu anki laptopumda Windows 7 kullanıyorum ama daha güncel bir sürüme geçmek için biraz araştırdım, Windows 10 2016 LTSB'nin diğer sürümlere göre hafif olduğunu gördüm. Kurulum konusunda Türkçeye çevirirken neler yapmam gerekli, yardımcı olursanız sevinirim.

@liveforspeed hocam benzer bir konuda yorumunuzu gördüm, yardımcı olabilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

Buradan Türkçe ISO dosyasını indirip normal format atar gibi kurulumu yapabilirsin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Buradan Türkçe ISO dosyasını indirip normal format atar gibi kurulumu yapabilirsin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Çözüm

Tam olarak nedir hocam? Bu peki yani sadece Windows 10'un hafif hali mi başka bir farkı yok sanırım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tam olarak nedir hocam? Bu peki yani sadece Windows 10'un hafif hali mi başka bir farkı yok sanırım.
Microsoft'un kendi oluşturduğu, daha az bloatware (gereksiz yazılım) içeren ve dolayısıyla daha hafif olan, ayrıca daha uzun süre güncelleme desteği alan sürümleri diye özetlenebilir LTSC/LTSB sürümleri. Bu sürümlerde Microsoft Store, Xbox, Cortana gibi uygulamalar da bulunmaz.
Şuan kendim de aktif olarak Windows 10 LTSC 2021 kullanıyorum 2032'ye kadar güncelleme desteği olduğu ve daha az gereksiz yazılım içerdiği için.

T
Microsoft'un kendi oluşturduğu, daha az bloatware (gereksiz yazılım) içeren ve dolayısıyla daha hafif olan, ayrıca daha uzun süre güncelleme desteği alan sürümleri diye özetlenebilir LTSC/LTSB sürümleri. Bu sürümlerde Microsoft Store, Xbox, Cortana gibi uygulamalar da bulunmaz.
Şuan kendim de aktif olarak Windows 10 LTSC 2021 kullanıyorum 2032'ye kadar güncelleme desteği olduğu ve daha az gereksiz yazılım içerdiği için.
Teşekkür ederim hocam türkçe olması için ekstra bişey yapmıyorum sanırım direkt normal format atar gibi format atıyorum değil mi

@Celosie Aynen öyle, attığım ISO dosyası Türkçe sürümü içeriyor.

Tamamdır hocam çok sağolun formatlarken bi sorunla karşılaşırsam yeniden rahatsız ederim sizi.

Birşey daha sormam gerekiyor hocam olur da kurulumda bir sorun çıkarsa diye şu anki windowsumu da farklı bir flaşa yedekliycem. Ama iso dosyası elimde yok kuruluma hazır hali pc de yedeklerim kısmında duruyor onu flaşa atsam kurulum yapabilir miyim yoksa illa iso üzerinden mi flaşa yazdırmam gerekir?

Tamamdır hocam çok sağolun formatlarken bi sorunla karşılaşırsam yeniden rahatsız ederim sizi.

Birşey daha sormam gerekiyor hocam olur da kurulumda bir sorun çıkarsa diye şu anki windowsumu da farklı bir flaşa yedekliycem. Ama iso dosyası elimde yok kuruluma hazır hali pc de yedeklerim kısmında duruyor onu flaşa atsam kurulum yapabilir miyim yoksa illa iso üzerinden mi flaşa yazdırmam gerekir?
Dediğinizi tam anlamadım ama mümkün gibi görünüyor.

Yani hocam format atarken flaşa illa iso dosyasından mı yazdırmamız gerek yoksa format dosyalarını başka bir yerden flaşa yüklesek olur mu tam anlamıyorum bu işlerden
ISO dosyasını Rufus kullanarak USB'ye yazdırabilirsin basitçe.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı