Windows 10 21H1'i beğendiniz mi?

Evet beta sürümleri gözetleyebiliyorsunuz veya geliştirebiliyorsunuz. Bir eksiniz olmayacak katılın derim.

Anladım teşekkür ederim katılıymmı dememin sebebi beta olunca bazen perf problemleri falan olabiliyor Windows'ta öyle bir şey yoksa katılırım.

Evet beta sürümleri gözetleyebiliyorsunuz veya geliştirebiliyorsunuz. Bir eksiniz olmayacak katılın derim.
Ben Insider önermiyorum, sonradan çıkarken başımı ağrıtmıştı. Tabii seveni vardır, bilemem ama pek de özellik getirmeyen 21H1 için bence geçmeye değmez.

Arkadaşlar, ben güncelleme yaptım fakat 21H1 değilmiş. 20H2'nin güncellemesi imiş ve bende 21H1 gözükmüyor. Insider'a katılmak istemiyorum. Tam sürüm ne zaman çıkar? Uzun sürerse katılırım.

Hocam ben de akıl vermiş gibi oldum geçen gördüğüm konuyu da siz açmışsınız zaten imzadan gördüm şimdi.

Ben bir güncelleme adam olana kadar kurmuyorum onu. 20H1 bana mavi ekran sorunları yaşattığı için 20H2 çıkar çıkmaz direkt geçmiştim ama iyi ki geçtim. 20H2 bana yeterli ben 21H2 çıkana kadar 20H2 kullanacağım.

Halen daha 2020 mi yazıyor
Evet, maalesef hala 2020 yazıyor. Fakat bunun sebebi 21H1 sürümünün aynı 20H2 gibi 2004 (Vibranium) tabanlı bir sürüm olması. Yani aynı 20H2'deki gibi özellikler zaten yüklenilen standart toplu güncelleştirmeler ile sisteme ekleniyor fakat kapalı durumda kalıyor. 20H2 veya 21H1 güncellemesini yüklediğinde aslında "Enablement Package" yüklenmiş oluyor ve bunun yaptığı tek işlem ise bu kapalı özellikleri bir kayıt defteri ayarı ile açmak oluyor.
Aslında bu yeni güncellemeler ile onu da 2021 yapabilirler fakat o durumda 2004'te de 2021 görünmeye başlar çünkü işletim sisteminin tabanında değişiklik yapılması gerekeceğinden direkt olarak 2004 tabanındaki Winver yılı değişecektir. Bu da 2004, 20H2, 21H1 fark etmeksizin 2021 görünmesi anlamına gelecektir.

Ayrıca zaten Microsoft yeni gelecek büyük 21H2 güncellemesinin Insider derlemelerinde Winver'deki yılı tamamen kaldırdı. Örnek bir fotoğraf; (resmi BetaWiki'den aldım)

Artık gördüğünüz gibi sadece "© Microsoft Corporation" yazıyor. Yani Microsoft gerçekten 2004 tabanında da değişiklik yapacaksa direkt yılı komple kaldırır diye tahmin ediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…