Windows boşta telemetri ve diğer bloatware dediğimiz işlemleri çalıştırıyor.
Telemetri servislerini vs. kapattım ben.
Windows boşta telemetri ve diğer bloatware dediğimiz işlemleri çalıştırıyor.
Kendimden örnek vereyim bilgisayar bende boşta iken net şekilde %15 20 kullanıyor.Hocam 1909 sürümü boşta işlemci kullanımı ne olmalıdır? Deneyeceğim şimdi.
Eğer Release Preview (sürüm önizleme) kanalındaysanız gelmez. Beta Channel'a geçmeniz lazım.Hocam Insider sürüm önizlemede olmama rağmen herhangi bir güncelleme bulamadım ISO şart mı?
Doğrudur hocam ama ben iso dosyasını ntlite ile düzenleyip çoğu uygulamayı uçurdum o yüzden çok oyalanmıyor bilgisayar, bir süre sonra duruluyor. Ancak edge ve ondrive gene de yüklendi onu belirteyim.Windows boşta telemetri ve diğer bloatware dediğimiz işlemleri çalıştırıyor.
Telemetri servislerini vs. kapattım ben.
Deneyip yazacağım.Kendimden örnek vereyim bilgisayar bende boşta iken net şekilde %15 20 kullanıyor.
Doğrudur hocam ama ben ISO dosyasını NTLite ile düzenleyip çoğu uygulamayı uçurdum o yüzden çok oyalanmıyor bilgisayar, bir süre sonra duruluyor. Ancak Edge ve ondrive geri yüklendi onu belirteyim.![]()
Hocam ben NTLite ile Home SL editledim 1909 Telemetri falan kapalı o yüzden. Daha önce NTLite olmadan da Telemetri servislerini kapatmıştım bir daha açılmamıştı sizinki değişik bir sorunmuş.Hepsini kökünden halleden bir rehber yapacağım, şu anda elimde ortalıktan derleme 1.3 GB bir dosya ve şiçinde bir sürü fix var, bunları yükleme gereksizi sistem içinde değişiklikler yaparak NTLite ve diğer sürümlerden daha hafif hale getirmenin yolunu buldum ama biraz fazla karışık o yüzden videosunu yapıp burada rehbere linkini bırakmayı planlıyorum.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.