Windows 10, 32 bit kaldırıp 64 bit kurmak

İndirdiğiniz 64-bit ISO dosyasını açmayacaksınız zaten. Onu USB'ye yazdıracaksınız. Tekrar söylüyorum, verdiğim linkte bunun da videosu vardı. Lütfen rehberi izlemeden bunun gibi sorular sormayın (n).
 
Doğru söylüyorsunuz ama ilk kez yapacağım için hiç bir bilgim yok. 4 gb belleğim var, videoda 4 gb üstü tercih edin diyor. Onun için 8 gb usb bellek sipariş ettim yarın gelecek.

Öncelikle Windows 10 Buradan 64 bit windows'u indiriyoruz ve bunu rufus programı ile usb belleğin içine hazırlıyoruz. Ondan sonra pc yi açıyoruz açarken f8 tuşuma sürekli basıyoruz. Ardından ekranda usb belleğimiz çıkıyor ıso diye görünen belleğimize tıklayıp kuruluma başlıyoruz. Doğru mudur ?
 
Evet. Fakat anakartınızın UEFI destekli olmasına dikkat edin. Anakartınız UEFI desteklemiyorsa Rufus ile USB'ye ISO'yu yazdırıken "BIOS veya UEFI sistemler için CSM Bölüm Düzeni" olması lazım. Bunu seçersiniz. UEFI destekli anakartınız var ise "UEFI sistemler için GPT Bölüm Düzeni" seçeneğini seçersiniz. Ayrıca boot menüsü tuşları her anakartta farklı olabilir.
 
Evet, biliyorum. Fakat daha önce kimsenin bilgisayarına bağlanmadım, veya kimse benim bilgisayarıma bağlanmadı. O nedenle sadece bir kenarda duruyor öylece bilgisayarımda.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı