Windows 10 50 TL key vs 5 TL

Bir sürü key çeşidi var, satıcılara keylerin türünü sorun.
Ben hangi türden key almalıyım? Direkt sattığınız bu çeşit mi diye sormam daha kolay olur.
Linkteki satıcıya sordum, aralarında fark yok sınırsız etkinleştirir sattığımız key şeklinde cevap verdi.

Technopat'tan alıntılanmıştır:
Retail/Perakende
Çoğu kullanıcı tarafından “kutulu sürüm” olarak bilinen perakende Windows kopyalarına teknoloji mağazaları ve Microsoft çevrimiçi mağazası aracılığıyla erişmek mümkündür. Bu lisans türü, beraberinde bir lisans anahtarı sunmaktadır ve bu lisans anahtarı farklı bir bilgisayara taşınabilir.

OEM
Lisans anahtarının sistem üreticisi tarafından karşılandığı OEM Windows sürümleri yeniden satışa uygun değildir ve her zaman farklı bir bilgisayara taşınamayabilir. Eğer kullanılan sistem Windows 8 veya Windows 10 kurulu bir şekilde gelmişse, lisans anahtarı UEFI içine gömülmüş olacaktır.

Volume/Yığın
Çoğunlukla iş kurumları, hükumet ofisleri ve okullar tarafından kullanılan yığın lisanslar, OEM lisanslar gibi yeniden satışa uygun değildir. Kurumlar tarafından ortak kullanım için satın alınan bu lisans türü, tek bir lisans anahtarının birden fazla bilgisayarda Windows’u etkinleştirmesine olanak sağlar.

Retail keyler genelde 1200 TL civarında, OEM keyler 50 TL civarında, "Volume" keyler ise 5 TL civarında olmaktadır. Sizin OEM key almanızı öneririm.

Hocam ben Key'i internetten buldum bir sayfadan kopyala yapıştır yapıp aktif ettim bir sorun çıkmadı hala da sorunsuz çalışıyor Windows.

@MEHMETKEREMKAVAK sanırım tam okumadınız mesajımı :)
OEM
Lisans anahtarının sistem üreticisi tarafından karşılandığı OEM Windows sürümleri yeniden satışa uygun değildir ve her zaman farklı bir bilgisayara taşınamayabilir. Eğer kullanılan sistem Windows 8 veya Windows 10 kurulu bir şekilde gelmişse, lisans anahtarı UEFI içine gömülmüş olacaktır.

Volume/Yığın
Çoğunlukla iş kurumları, hükumet ofisleri ve okullar tarafından kullanılan yığın lisanslar, OEM lisanslar gibi yeniden satışa uygun değildir. Kurumlar tarafından ortak kullanım için satın alınan bu lisans türü, tek bir lisans anahtarının birden fazla bilgisayarda Windows’u etkinleştirmesine olanak sağlar.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı