Windows 10 Açılırken Anakart Ekranında Uzun Bekleme

bytkn

Hectopat
Katılım
8 Şubat 2014
Mesajlar
114
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar bilgisayarımı daha yeni topladım ve Windows'un sitesinden Win 10 ISO dosyasını indirip Rufus programı ile UEFI kurulumu ile Windows'u SSD'ye kurdum. Ama bilgisayarı yeniden başlattığımda anakartın bios menüsüne girmek için anakart logosu ve altta BIOS'a girmemize yarayan tuşları yazan ekranda gereğinden çok uzun süre bekliyor, bazen 1 bazen 2 dk bekliyor ve BIOS'a girmek için F2 veya Delete tuşlarına bastığımda bile tepki vermiyor. Bir tuşa basmazsanız eğer uzun süre bekledikten sonra yine ASUS yazısı çıkıp Windows'un açılma ekranı için 2-3 dk orada bekliyor ve sonrasında açılıyor.

Tabi olanlar sadece bununla sınırlı değil bilgisayar açıldıktan sonra Windows SSD'ye yüklü olmasına rağmen geç tepki veriyor birazcık ve depolama alanı için aldığım bu HDD gözükmüyor disk yönetimine girdiğimde ise aşağıda verdiğim ekran görüntüsündeki manzara ile karşılaşıyorum ve GPT veya MBR olarak diski başlatmaya çalıştığımda ne yazık ki sonuç alamıyorum.
Not: Anakartın son BIOS sürüünü Technopat sitesinde gösterildiği gibi güncelledim.

Sistem özellikleri:
Anakart: Asus B450 Tuf Gaming
İşlemci: Ryzen 2600
Ekran kartı: Sapphire Rx 580 8 GB Nitro
SSD: WD 240 GB GreenSeries
HDD: WD 1 TB blue
RAM : Corsair CMR16GX4M2C3000C15

IMG_20181201_232740.png
Ekran Alıntısı.PNG
2.PNG
 
Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS'ta "Fast Boot" aktif konumda mı?
Evet aktif durumda.
BIOS dan Full Screen Logo kısmını kapadım ve 1TB olan HDD yi söktüğümde sorun çözüldü ama ne gibi sorun olabilir ki bu HDD de daha geçen hafta Amazontr den aldım ve daha ilkkez cuma günü sistem kurmaya çalıştım.
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı