Arkadaşlar açılış ekranını nasıl değiştirebilirim? Instagram'da Reels kısmında gördüm. Adamın biri Kurtlar Vadisi afişi ve logosu koymuş ve ben aşık oldum neredeyse nasıl değiştiririz?
Sistemim:
ASUS Prime B450M K II.
AMD Ryzen 5 5500.
RTX 2060 Super.
16 GB RAM.
500 GB SSD.
Hocam çok teşekkür ediyorum. Laf olsun diye demiyorum gerçekten teşekkürler. Eğer sizinde bir sorununuz varsa yardımcı olmaktan çekinmem. Son olarak biz bu kadar işlem yaptık. Peki tam olarak asıl sorun nedir? Bir de mesleğiniz nedir?
Çözüm olarak şunu söyleyebiliriz: Windows'un önyükleme logosunu değiştirmek için en iyi yöntem Hackbgrt programını yükleyip kurmaktır ancak BIOS ayarlarından "Secure Boot" seçeneğinin kapalı olması gerekebilir o yüzden ilk kurulumda çalışmazsa "Secure Boot" ayarının kapatılması ardından kurulum yapılması gerekir.
Bilgisayar bilimleri (Computer Science) denebilir. Windows'un önyükleme ile ilgili olan programlarını bootmgfw.efi, winload.efi ve çekirdeğin kendisi olan ntoskrnl.exe'i daha öncesinden incelemiştim ek olarak Hackbgrt programı açık kaynak kodlu olduğu için içeriğini incelemiştim. Bunlar durumu tespit etmemde yardımcı oldu.
Hocam r girdikten sonra yeni bir setup.exe çalıştırmak istiyor musunuz? Diyor evet diyorum kapatma işlemini klavyeden herhangi bir tuşa basarak mı yapayım? Yoksa kenarda bulunan çarpı işareti ile mi kapatayım? Kapattıktan sonra benim ilk başta açtığım setup.exe de var onuda klavyede herhangi bir düğmeye bastığım an kapanıyor zaten. Sonra tekrar J komutunu giriyorum. Yani tam olarak nasıl?
Hocam r girdikten sonra yeni bir setup.exe çalıştırmak istiyor musunuz? Diyor evet diyorum kapatma işlemini klavyeden herhangi bir tuşa basarak mı yapayım? Yoksa kenarda bulunan çarpı işareti ile mi kapatayım? Kapattıktan sonra benim ilk başta açtığım setup.exe de var onuda klavyede herhangi bir düğmeye bastığım an kapanıyor zaten. Sonra tekrar J komutunu giriyorum. Yani tam olarak nasıl?
Kafanı bu kadar karıştıracağını düşünmemiştim . Önemli olan ilk önce R sonra J komutunun girilmesi çünkü R komutu programı kaldıracak (Exe dosyasını değil sadece yaptığı eklemeleri kaldıracak) ardından J komutu ise alternatif bir yükleme işlemi yapacak yani R komutu girildikten ve işlemi tamamladıktan sonra pencereyi normal bir şekilde kapatabilirsin.
İsterseniz cmd ile Diskpart'tan boot bölümüne bir harf atayıp içindeki dosyalardan bir "Hackbgrt" klasörü var mı diye kontrol edebilirsiniz ama ben sorunun BIOS'tan kaynaklandığını düşünüyorum belki "Secure Boot" falan açık olabilir.
Normalde Hackbgrt kendini doğrulanmış olarak gösterir ama yinede açıksa kapatmayı deneyebilirsiniz