Çözüldü Windows 10 açılış ekranı nasıl değiştirilir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Daha fazla  
Arkadaşlar açılış ekranını nasıl değiştirebilirim? Instagram'da Reels kısmında gördüm. Adamın biri Kurtlar Vadisi afişi ve logosu koymuş ve ben aşık oldum neredeyse:) nasıl değiştiririz?
Sistemim:
ASUS Prime B450M K II.
AMD Ryzen 5 5500.
RTX 2060 Super.
16 GB RAM.
500 GB SSD.

Çözüm
Hocam çok teşekkür ediyorum. Laf olsun diye demiyorum gerçekten teşekkürler. Eğer sizinde bir sorununuz varsa yardımcı olmaktan çekinmem. Son olarak biz bu kadar işlem yaptık. Peki tam olarak asıl sorun nedir? Bir de mesleğiniz nedir?
Çözüm olarak şunu söyleyebiliriz: Windows'un önyükleme logosunu değiştirmek için en iyi yöntem Hackbgrt programını yükleyip kurmaktır ancak BIOS ayarlarından "Secure Boot" seçeneğinin kapalı olması gerekebilir o yüzden ilk kurulumda çalışmazsa "Secure Boot" ayarının kapatılması ardından kurulum yapılması gerekir.

Bir de mesleğiniz nedir?
Bilgisayar bilimleri (Computer Science) denebilir. Windows'un önyükleme ile ilgili olan programlarını bootmgfw.efi, winload.efi ve çekirdeğin kendisi olan ntoskrnl.exe'i daha öncesinden incelemiştim ek olarak Hackbgrt programı açık kaynak kodlu olduğu için içeriğini incelemiştim. Bunlar durumu tespit etmemde yardımcı oldu.

Dosya Ekleri

• set .PNG
    set .PNG
    69,8 KB · Görüntüleme: 22
Hatta nerede göstermek istediğinizi de belirtebilirisniz mesela sağ üstte gibiç

Hocam bazilari cok buyuk yapmayin diyorlar buyuk yaparsak zarari olur mu?
Zararı olmaz ama 4 K gibi bir şey de olmasın yüklemeyi geciktirebilir 😅 300X300 yeterli gösterilme boyutunu config.txt'den ayarlarsınız

Zararı olmaz ama 4 K gibi bir şey de olmasın yüklemeyi geciktirebilir 😅 300X300 yeterli gösterilme boyutunu config.txt'den ayarlarsınız
Resmi 1000×750 yaptim goruntu kalitesi inanilmaz kotu evet resim buyudu ama
Bide config txtde hangi kisimda hocam

Bekleyin size resim atayim daha ii anlarsiniz

Resmi tum ekrani ya da buyuk kismini kaplayacak sekilde yapilabilir mi?
Yapilamazsa bile resmi orta kismina getirtebilir miyiz?

hocam confıngı turkceye cevirip tek tek inceledım ama yıne de anlamadım neresi tam olarak

Dosya Ekleri

• 20241214_151304-min.jpg
    20241214_151304-min.jpg
    104,2 KB · Görüntüleme: 17
Son düzenleme:

Bekleyin size resim atayim daha ii anlarsiniz

Resmi tum ekrani ya da buyuk kismini kaplayacak sekilde yapilabilir mi?
Yapilamazsa bile resmi orta kismina getirtebilir miyiz?

hocam confıngı turkceye cevirip tek tek inceledım ama yıne de anlamadım neresi tam olarak
Şimdi baktım yokmuş var diye biliyordum. Ama bu genede bir şey değiştirmez çünkü 1000X750'ye kötü dediniz büyütmeniz piksellerin daha belirgin olacağı anlamına geliyor. Ama eğer normalde resim daha düzgün görünüyorsa bence sorun Hackbgrt'nin çözünürlük ayarında o yüzden L komutu girip bana ss atın orada çözünürlüğün kaç olarak ayarlandığı yazacaktır.

Şimdi baktım yokmuş var diye biliyordum. Ama bu genede bir şey değiştirmez çünkü 1000X750'ye kötü dediniz büyütmeniz piksellerin daha belirgin olacağı anlamına geliyor. Ama eğer normalde resim daha düzgün görünüyorsa bence sorun Hackbgrt'nin çözünürlük ayarında o yüzden L komutu girip bana ss atın orada çözünürlüğün kaç olarak ayarlandığı yazacaktır.
Hocam 1440×1080 yapınca attığım resimdeki gibi oluyor eğer 1920×1080 yaparsam da ortaya geliyor ama bütün ekranı kaplamıyor. Bütün ekrani kaplamanın yolu varmıdır?

Hocam 1440×1080 yapınca attığım resimdeki gibi oluyor eğer 1920×1080 yaparsam da ortaya geliyor ama bütün ekranı kaplamıyor. Bütün ekrani kaplamanın yolu varmıdır?
Kalite konusunda da resmin kalitesini artırıp boyutunu öyle 1920 yaptım kalite sorunu resimden kaynaklıymış. Muhakkak ben adobe photoshop ile birşeyler tasarlar onu koyarım. Ha bide ben başka bir resim deneyeyim eğer o resim tam oturursa sorunun resimden kaynaklandığı anlarım

Dosya Ekleri

• Screenshot_20241214_154221_WhatsApp.jpg
    Screenshot_20241214_154221_WhatsApp.jpg
    26,1 KB · Görüntüleme: 20
Eğer resmin çözünürlüğü ekranınızın çözünürlüğü ile aynı yapar ve x=0 y=0 yaparsanız muhtemelen olacaktır.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı