Windows 10 açılış hızı arttırma

Emre Köse

Hectopat
Katılım
27 Ocak 2013
Mesajlar
185
Yer
Ankara
Windows 8.1'den Windows 10'a geçiş yapmıştım. Win 8.1'de 18 saniyede açılan bilgisayar Win 10'da 28 saniyede açılıyor. SSD olarak Samsung 840 EVO 120GB kullanıyorum. AHCI mode açık Samsumg yazılımından güncelledim testleri yaptım okuma olarak 540 Mb/s yani olması gerekene yakın değerler alıyorum ama açılış biraz geç gibi bir de internette 10 saniyede açılanlar olduğunu söylüyorlar. Son olarak PC açılırken ilk önce Win 8.1 ekranı geliyor sonra bir de Win 10 ekranı geliyor. Ayarlar/depolama'dan Win 8.1'i silmeyi deniyorum olmuyor. C'den direkt Windows.old'u siliyorum yine olmuyor. Msconfig de denedim var mıdır başka bir yolu açılışı hızlandırmanın?
 
Benim SSD olmayan sistemim bile 10 saniye civarında açılıyor Windows 10 ile. Sistemin şişmiş olabilir. Güncelleme ile geçme sonrası gayet normal bir durum. Temiz format at. ;)
 
Tamamdır o zaman yedekleme de almadan 0'dan UEFI Windows 10 kurayım.

Bir de son olarak ürün anahtarı nasıl olacak ? Upgrade ederken sormamıştı da 0'dan kurarken anahtar isterse Bilgisayarım\özellikler'deki ürün anahtarını aynı şekilde mi gireceğim ?
 
Benim sorunumda buna benzer. Bende SSD olarak Corsair Lite LS 120 GB kullanıyorum. Bazen bilgisayarım çok hızlı bazende çok yavaş açılıyor. Windows amblemi dönüp duruyor 3-10 saniye arası anlamış değilim. Ben orjinal Windows 7'den 10'a geçiş yaptım. Bende mi UEFI Yapmalıyım ?
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı