Windows 10 açılışı nasıl hızlandırılır?

Dominic

Hectopat
Selam arkadaşlar. Windows 10'un açılış hızını nasıl hızlandırabilirim? Ayrıca Windows 10'u hızlandırmak için neler yapabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:

Açılış hızını arttırmak için yapılabilecek en iyi şey Windows'unuzu SSD'ye kurmaktır. Aynı zamanda yanlış bilmiyorsam arama çubuğuna MSConfig yazıp açtıktan sonra önyükleme kısmında GUI önyüklemesi yok kutucuğunu işaretleyip uygularsanız Windows logosu gözükmeden açılıyor bu da hızı artırıyor.

Selam arkadaşlar. Windows 10'un açılış hızını nasıl hızlandırabilirim? Ayrıca Windows 10'u hızlandırmak için neler yapabilirim?
Bilgisayar açılırken disk kontrolü yapıyor mu yapıyorsa nasıl kapatıldığını söyleyebilirim bu sayede daha hızlı açılır.

Bilgisayar-özellikler-gelişmis sistem ayarlari-gelişmiş-başlangiç ve kurtarma-ayarlar-""işletim sistemlerinin gosterme suresi "" kismina gelip orada yazan 30 veya 5 sayisini 0 olarak duzelt. Aylardir benim laptop yavas aciliyordu. Sorunun HDD de oldugunu dusunuyordum. Virus taramasindan tut guncellemelere kadar her şeyi yaptim, duzelmedi. En son adini unuttugum bir adamin videosu sayesinde bu ayari buldum ve bende otomatik olarak 30 saniyeye ayarli olan şeyi 0 yaptim ve artik eskiye gore cok daha hizli aciliyor.

Hocam benim tavsiyem modifiye edilmiş bir Windows 10 sürümü var tavsiye etmıyorlar ama eskiden 5 dakikada açılan PC artık 1 dakikada açılıp kendine geliyor (HDd'dim var)

Bilgisayar-özellikler-gelişmis sistem ayarlari-gelişmiş-başlangiç ve kurtarma-ayarlar-""işletim sistemlerinin gosterme suresi "" kismina gelip orada yazan 30 veya 5 sayisini 0 olarak duzelt. Aylardir benim laptop yavas aciliyordu. Sorunun HDD de oldugunu dusunuyordum. Virus taramasindan tut guncellemelere kadar her şeyi yaptim, duzelmedi. En son adini unuttugum bir adamin videosu sayesinde bu ayari buldum ve bende otomatik olarak 30 saniyeye ayarli olan şeyi 0 yaptim ve artik eskiye gore cok daha hizli aciliyor.

Hocam gece bu ayarı yaptım bilgisayarı kapattım şimdi bir açayım dedim bilgisayar açılırken mavi ekranda BAD_SYSTEM_CONFIG_INFO hatası veriyor nasıl çözeceğiz?

Hocam gece bu ayarı yaptım bilgisayarı kapattım şimdi bir açayım dedim bilgisayar açılırken mavi ekranda BAD_SYSTEM_CONFIG_INFO hatası veriyor nasıl çözeceğiz?

Allah Allah, neden öyle oldu ki? Ben bunu laptopta yaptım, 30'dan 0'a çektim sorun olmadı, açılış hızlandı. Ayrıca PC'ye de yaptım, orada da otomatik olarak 5'di 0'a çektim. Sorunun için üzüldüm, inşallah ciddi bir şey değildir. Ayrıca o sorun için YouTube'a göz attım, aynı durumu geçen haftalarda PC de yaşamıştım. 2-3 kez resetledikten sonra kendi kendine düzelmişti. Ama bu sorunun 30'dan 0'a çekme yüzünden olduğunu sanmıyorum. Ondan sorun olsaydı zaten bu Bad_System hatasını önceden de görmüş olan PC çökerdi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı