Windows 10 Açılışta 2.7 GB RAM Kullanması

RIPSHOT

Kilopat
Yer
Antalya
Daha fazla  
Meslek
öğrenci
Windows 10'un ilk açıldığında 2.7 GB RAM kullanması normal midir? Bana fazla gibi geldi sistemimde 12 GB RAM var. Bir yanım Windows 7'ye geçmek istiyor sizce geçmeli miyim? Az RAM kullandığını söylüyorlar.

Windows 7, birkaç ayar ile ilk açılışta 500MB'den az RAM kullanacak düzeye düşürülebiliyor. Windows 10'da da benzer şekilde değişiklikler yapılabiliyor. RAM düşmanı özellikleri sıralayım siz araştırıp bunları kapatabilirsiniz:
  • Windows Defender
  • Windows Update
  • Hızlı Getirme (SuperFetch) (Hızlandırdığını iddia ediyor ama ben aksi olarak açılışı yavaşlattığını iddia ediyorum.)
  • Windows Settings Sync
  • Windows Action Center, Multi Desktop
  • Windows 10 Start (StartIsBack++ kurarak Windows 7 başlatını geri getirebiliyorsunuz.)
  • Metro uygulamaları (En önemlisi de bu zaten. Bu programlar RAM sömürmekten başka pek fazla işe yaramıyor. Bende başlangıçta kurulu gelen uygulamaların çoğu kurulu değil. Size de kaldırmanızı tavsiye ediyorum.)
  • Microsoft Edge ve Cortana (İkisini de kullanmasanız dahi arka planda 100MB RAM harcıyorlar. Cortana sesli arama kullanıyorsanız 200MB'a kadar yükseldiği oluyor.)
  • Onedrive
  • Telemetry hizmetleri
Bu ayarların hepsini yaparsanız boşta RAM kullanımı sürücüler hariç 600MB civarına iniyor. Benim kullandığım Windows şu an bu şekilde, sürücüler dahil açılışta 900MB RAM harcıyor. Ayrıca bu ayarlardan sonar OOSU10 ile kullanmadığınız biyometrik hizmetleri gibi özellikleri devre dışı yapın. Diğer birçok ayarı da bu programla yapabiliyorsunuz.

Windows 10 Gereksiz Servis ve Hizmetlerden Kurtulun

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı