Windows 10 American Megatrends hatası nasıl giderilir?

ALPER3452

Picopat
Daha fazla  
WhatsApp Image 2025-04-24 at 22.03.33.jpeg

HD tune açık ne yapacağım.

Windows'a gelebildiniz mi? Kaç disk var bilgisayarda? Kablolara herhangi bir fiziksel müdahale sonrası mı açıldı? HD Tune'dan sağlık kısmına bakın ve tarama kısmından uzun bad sector taraması yapın.

Evet yaklaşık 3-4 ay oldu şu an PC Windows 10 LTSB ama ilk olarak Windows 10 Pro kurmuştum ondan 1 hafta sonra başladı işte ama bazen de ya direk BIOS atıyor ya da direk Windows 10 atıyor kesin bozulmuş denemez ki.

Harddiske takılı bir sata power kablosu vardır psudan gelen geniş olan, bir de sata kablosu vardır diğerine göre ince olan. Bu iki bağlantıyı kontrol edin önce. Hdd'ye bağlı sata kablosu da anakarttaki sata portlarına bağlanır. Anakartta 3-4 tane sata portu bulunur. Bunlardan herhangi birine disk takabilir, hali hazırdaki bağlı diski başka bir porta bağlayıp deneme yapabilirsin.

Kablolar PC geldiğinden beri değişmedi sıfır ekonomi için bu parçaları tolattım hepsi sıfır yaklaşık 2 yıl oldu yaptıralı.

Hocam benim SATA mata hiçbir bilgim yok hakkınızı helal edin ama bilgisi olmayan birine anlatırmış gibi anlatsanız kasayımı açacağım.

Tamam hocam isterseniz hard disk bozulmuş demek ki konuyu kapatalım.

Kablolar PC geldiğinden beri değişmedi sıfır ekonomi için bu parçaları tolattım hepsi sıfır yaklaşık 2 yıl oldu yaptıralı.

Hocam benim SATA mata hiçbir bilgim yok hakkınızı helal edin ama bilgisi olmayan birine anlatırmış gibi anlatsanız kasayımı açacağım.
Yani hocam kasa yeni toplandıysa parçalar eski olsada kasa hareket etmediyse kolay kolay kablo bağlantılarında sorun olmaz. Bi bad sector taraması çıksın, ona göre kasayı sökersiniz bakarız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı