Windows 10 ana bilgisayar işlemi çoğalıyor

YusufTRR

Zeptopat
Daha fazla  
Windows ana bilgisayar işlemi her dakika çoğalıyor artık kontrol edilemeyecek bir halle geliyor Görev Yöneticisi'ni açıyorum bakıyorum her saniye 1 işlem daha geliyor. Çözümün bilen varsa yazabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Antivirüs programıyla tarama yaptınız mı?
evet yaptım ama bişey bulmadı garip olan bu problemin daha önce olmaması ve olduktan sonrada hiç durmadan git gide artması neredeyse tüm monitoru kaplayacak kadar artıyor

Performansı etkilemiyorsa normal. Eğer etkiliyorsa virüs taraması yapmanı öneririm.
Görev yöneticisi arka plan dahil tüm işlemleri gösyeriyor. Masaüstünde gözükmeyen uygulamalar arka planda işlem yapıyor.

Şu konuya bakabilirsiniz:
Konu 'Windows ana bilgisayar işlemi çok fazla arttı' Windows ana bilgisayar işlemi çok fazla arttı
zaten bu konu hakkında sabahtan beri araştırma yapıyorum tek bulduğum sonuç oydu ama o da yardımcı olamadı

Görev Yöneticisi 1.06.2024 21_13_12.png

Son düzenleme:
Chatgpt 4 ün cevabı:

Windows 10'da Görev Yöneticisi'nde "Ana Bilgisayar İşlemi"nin (Host Process for Windows Tasks) birden fazla kez görünmesi, çeşitli sistem hizmetlerinin ve görevlerinin bu işlem altında çalışmasından kaynaklanır. Bu durum normal olabilir, ancak aşırı artış ve performans sorunları yaşıyorsanız aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

### 1. Güncellemeleri Kontrol Etme
Windows güncellemelerini kontrol edip, sisteminizi en son sürüme güncelleyin.
- Ayarlar > Güncelleme ve Güvenlik > Windows Update yolunu izleyerek güncellemeleri kontrol edebilirsiniz.

### 2. Virüs ve Kötü Amaçlı Yazılım Taraması
Bilgisayarınızda virüs veya kötü amaçlı yazılım olup olmadığını kontrol edin.
- Windows Defender veya güvenilir bir üçüncü parti antivirüs yazılımı ile tam tarama yapın.

### 3. Gereksiz Başlangıç Programlarını Devre Dışı Bırakma
Görev Yöneticisi'nde başlangıçta çalışan gereksiz programları devre dışı bırakın.
- Görev Yöneticisi > Başlangıç sekmesine gidin ve gereksiz programları devre dışı bırakın.

### 4. Sistem Dosyalarını Kontrol Etme
Sistem dosyalarının bütünlüğünü kontrol etmek için SFC (System File Checker) aracını kullanın.
- Komut İstemi'ni (cmd) Yönetici olarak çalıştırın ve şu komutu girin:
Kod:
sh
  sfc /scannow

### 5. Hizmetleri Kontrol Etme
Hangi hizmetlerin "Ana Bilgisayar İşlemi" altında çalıştığını kontrol edin.
  • Görev Yöneticisi > İşlemler sekmesinde "Ana Bilgisayar İşlemi"ne sağ tıklayın ve Git > Hizmetlere Git seçeneğini seçin.
  • Burada hangi hizmetlerin bu işlem altında çalıştığını görebilir ve gereksiz olanları devre dışı bırakabilirsiniz.

### 6. Windows Event Viewer Kontrolü
Sistem hatalarını veya uyarılarını kontrol edin.
- Başlat > Event Viewer (Olay Görüntüleyicisi) açın ve Windows Günlükleri > Sistem bölümünde hataları ve uyarıları kontrol edin.

Bu adımları izledikten sonra hala sorun yaşıyorsanız, belirli bir yazılımın veya sürücünün bu duruma neden olup olmadığını araştırmak gerekebilir. Bu durumda, en son yüklenen programları veya sürücüleri gözden geçirip, gerektiğinde güncellemelerini yaparak veya kaldırarak so runu çözmeyi deneyebilirsiniz.

sorunu çözdüm emeği geçen herkese teşşekür ediyorum ben çalıştırdan msconfigi açıp tüm microsoft hizmetlerini gizle diyip tümünü devre dışı bırak dedim yeniden başlatığımda ise 1 tane bile windows ana bilgisiyar işlemi yoktu ilerde sorun yaşayan arkadaşlar olursa bunu denesin

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı