Windows 10 arama çalışmıyor

ruined

Kilopat
Daha fazla  
Windows 10 başlat menüsünde arama yaptığımda arama kısmı tepki vermeden kapanıyor arama yapmıyordu.
Nasıl oldu bilmiyorum ama "C:\Windows\SystemApps" klasörünün içerisinde "Microsoft.Windows.Search_cw5n1h2txyewy" adlı klasörün silinmiş olduğunu fark ettim.
Sizde söylemiş olduğum klasörün olup olmadığını kontrol ediniz.
İnternette yaptığım çoğu araştırmada PowerShell ve komut istemi kullanılarak düzeltme yapımları gösterilmiş ancak bende denediğimde bir sonuca ulaşamadım.

Arama barını şu şekilde çalışır hale getirdim;
1- Windows + R ile çalıştırı açınız.
2- Arama kısmına "appdata" yazıp tamam'a basınız. Local klasörünün içerisinde ki "packages" klasörünü açınız.
3- Masaüstüne yeni bir klasör oluşturun.
4- Oluşturduğunuz klasörün içerisine packages klasöründeki dosyaları taşıyın.
5- Taşınmayan dosya olursa atla diyerek geçin (Microsoft.Windows.StartMenuExperienceHost_cw5n1h2txyewy taşınmayabilir.)
6- Ardından bilgisayara reset atınız.

Bilgisayar açıldığında "C:\Windows\SystemApps" klasörünün içerisinde "Microsoft.Windows.Search_cw5n1h2txyewy" adlı klasörün olup olmadığını kontrol ediniz var ise arama barının çalışıp çalışmadığını kontrol ediniz.

Arama barı çalışıyor ise;
1- Masaüstündeki oluşturduğunuz klasörün içerisindeki dosyaları kopyalayınız.
2- Windows + R ile çalıştırı açınız.
3- Arama kısmına "appdata" yazıp tamam'a basınız. Local klasörünün içerisinde ki "packages" klasörünün içerisine yapıştırınız.
4- Hedefte zaten dosya var uyarısı alırsanız bu dosyayı atlaya basınız.
5- Bilgisayara reset atınız.

İşlemlerin ardından arama barı hala çalışmıyor ise;
CTRL+SHİFT+ESC ile görev yöneticisini açınız.
Sol üst köşeden Dosya>Yeni görev oluştur.
Arama kısmına "PowerShell" yazıp "bu görevi yönetici ayrıcılıklarıyla çalıştır" tikini işaretleyip tamama basınız.
Sırasıyla verdiğim kodları yazıp enter tuşuna basınız.

1- PowerShell -executionpolicy unrestricted.

2- GET-appxpackage -allusers |where-object {$_. Installlocation -like "*SystemApps*"} | foreach {add-appxpackage -disabledevelopmentmode -register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml"}

3- $manifest = (GET-appxpackage Microsoft. Windowsstore).Installlocation + '\AppxManifest.xml'; add-appxpackage -disabledevelopmentmode -register $manifest.

İşlemlerin tamamlanmasını bekleyiniz ardından bilgisayara tekrar reset atınız.

Sorununuz düzelmiş olacaktır.
Ben yoğun uğraşlar sonucu bu şekilde sonuca ulaştım.

Son düzenleme:
Gerçekten iyi ve faydalı bir rehber. Hangi kaynak sayesinde bunu aktif hale getirdiniz? Tek başına bunları yapmak için iyi bir bilgisayar bilgisine sahip olmalı diye düşünüyorum.
Power shellde yaptığım işlemde hata alıyordum aldığım hatayı biraz araştırdım sonucunda "C:\Windows\SystemApps" klasörünün içerisinde Windows Search'ın silindiğini fark ettim. Windows Search klasörünü nasıl geri getireceğimi düşünürken microsoftun sitesinde Bir Kullanıcının yazdığı yorumdan yola çıkarak "Packages" Klasöründeki dosyaların silinmesiyle alakalı bir mesaj gördüm neticesinde sonuca ulaştım. Benim gibi arama barı sorunla karşılaşan kişilerinde faydalanması için rehber oluşturmak istedim.
Kaynak: Restore Microsoft Edge (SystemApps) Folder
Bende de aynı sorun vardı ben çalıştıra bu kodu yazarak çözmüştüm;
C:\Windows\system32\ctfmon.exe.

Her PC'yi açtığımda yazıyordum bunu kalıcı yapmıştım bulunca söyleyeceğim.
ctfmon.exe'nin kısayolunu Çalıştır'a: shell:startup yazıp başlangıç klasörünün içerisine atmışsındır.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı