ruined
Kilopat
Daha fazla
Windows 10 başlat menüsünde arama yaptığımda arama kısmı tepki vermeden kapanıyor arama yapmıyordu.
Nasıl oldu bilmiyorum ama "C:\Windows\SystemApps" klasörünün içerisinde "Microsoft.Windows.Search_cw5n1h2txyewy" adlı klasörün silinmiş olduğunu fark ettim.
Sizde söylemiş olduğum klasörün olup olmadığını kontrol ediniz.
İnternette yaptığım çoğu araştırmada PowerShell ve komut istemi kullanılarak düzeltme yapımları gösterilmiş ancak bende denediğimde bir sonuca ulaşamadım.
Arama barını şu şekilde çalışır hale getirdim;
1- Windows + R ile çalıştırı açınız.
2- Arama kısmına "appdata" yazıp tamam'a basınız. Local klasörünün içerisinde ki "packages" klasörünü açınız.
3- Masaüstüne yeni bir klasör oluşturun.
4- Oluşturduğunuz klasörün içerisine packages klasöründeki dosyaları taşıyın.
5- Taşınmayan dosya olursa atla diyerek geçin (Microsoft.Windows.StartMenuExperienceHost_cw5n1h2txyewy taşınmayabilir.)
6- Ardından bilgisayara reset atınız.
Bilgisayar açıldığında "C:\Windows\SystemApps" klasörünün içerisinde "Microsoft.Windows.Search_cw5n1h2txyewy" adlı klasörün olup olmadığını kontrol ediniz var ise arama barının çalışıp çalışmadığını kontrol ediniz.
Arama barı çalışıyor ise;
1- Masaüstündeki oluşturduğunuz klasörün içerisindeki dosyaları kopyalayınız.
2- Windows + R ile çalıştırı açınız.
3- Arama kısmına "appdata" yazıp tamam'a basınız. Local klasörünün içerisinde ki "packages" klasörünün içerisine yapıştırınız.
4- Hedefte zaten dosya var uyarısı alırsanız bu dosyayı atlaya basınız.
5- Bilgisayara reset atınız.
İşlemlerin ardından arama barı hala çalışmıyor ise;
CTRL+SHİFT+ESC ile görev yöneticisini açınız.
Sol üst köşeden Dosya>Yeni görev oluştur.
Arama kısmına "PowerShell" yazıp "bu görevi yönetici ayrıcılıklarıyla çalıştır" tikini işaretleyip tamama basınız.
Sırasıyla verdiğim kodları yazıp enter tuşuna basınız.
1- PowerShell -executionpolicy unrestricted.
2- GET-appxpackage -allusers |where-object {$_. Installlocation -like "*SystemApps*"} | foreach {add-appxpackage -disabledevelopmentmode -register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml"}
3- $manifest = (GET-appxpackage Microsoft. Windowsstore).Installlocation + '\AppxManifest.xml'; add-appxpackage -disabledevelopmentmode -register $manifest.
İşlemlerin tamamlanmasını bekleyiniz ardından bilgisayara tekrar reset atınız.
Sorununuz düzelmiş olacaktır.
Ben yoğun uğraşlar sonucu bu şekilde sonuca ulaştım.
Nasıl oldu bilmiyorum ama "C:\Windows\SystemApps" klasörünün içerisinde "Microsoft.Windows.Search_cw5n1h2txyewy" adlı klasörün silinmiş olduğunu fark ettim.
Sizde söylemiş olduğum klasörün olup olmadığını kontrol ediniz.
İnternette yaptığım çoğu araştırmada PowerShell ve komut istemi kullanılarak düzeltme yapımları gösterilmiş ancak bende denediğimde bir sonuca ulaşamadım.
Arama barını şu şekilde çalışır hale getirdim;
1- Windows + R ile çalıştırı açınız.
2- Arama kısmına "appdata" yazıp tamam'a basınız. Local klasörünün içerisinde ki "packages" klasörünü açınız.
3- Masaüstüne yeni bir klasör oluşturun.
4- Oluşturduğunuz klasörün içerisine packages klasöründeki dosyaları taşıyın.
5- Taşınmayan dosya olursa atla diyerek geçin (Microsoft.Windows.StartMenuExperienceHost_cw5n1h2txyewy taşınmayabilir.)
6- Ardından bilgisayara reset atınız.
Bilgisayar açıldığında "C:\Windows\SystemApps" klasörünün içerisinde "Microsoft.Windows.Search_cw5n1h2txyewy" adlı klasörün olup olmadığını kontrol ediniz var ise arama barının çalışıp çalışmadığını kontrol ediniz.
Arama barı çalışıyor ise;
1- Masaüstündeki oluşturduğunuz klasörün içerisindeki dosyaları kopyalayınız.
2- Windows + R ile çalıştırı açınız.
3- Arama kısmına "appdata" yazıp tamam'a basınız. Local klasörünün içerisinde ki "packages" klasörünün içerisine yapıştırınız.
4- Hedefte zaten dosya var uyarısı alırsanız bu dosyayı atlaya basınız.
5- Bilgisayara reset atınız.
İşlemlerin ardından arama barı hala çalışmıyor ise;
CTRL+SHİFT+ESC ile görev yöneticisini açınız.
Sol üst köşeden Dosya>Yeni görev oluştur.
Arama kısmına "PowerShell" yazıp "bu görevi yönetici ayrıcılıklarıyla çalıştır" tikini işaretleyip tamama basınız.
Sırasıyla verdiğim kodları yazıp enter tuşuna basınız.
1- PowerShell -executionpolicy unrestricted.
2- GET-appxpackage -allusers |where-object {$_. Installlocation -like "*SystemApps*"} | foreach {add-appxpackage -disabledevelopmentmode -register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml"}
3- $manifest = (GET-appxpackage Microsoft. Windowsstore).Installlocation + '\AppxManifest.xml'; add-appxpackage -disabledevelopmentmode -register $manifest.
İşlemlerin tamamlanmasını bekleyiniz ardından bilgisayara tekrar reset atınız.
Sorununuz düzelmiş olacaktır.
Ben yoğun uğraşlar sonucu bu şekilde sonuca ulaştım.
Son düzenleme: