Çözüldü Windows 10 arama yeri çalışmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

kadir ipek

Hectopat
Daha fazla  
Windows 10 arama yerine yazı yazamıyorum arama yapamıyorum. Oturum şifresini kaldıracam orada da işlemiyor. Lakin chrome'da işliyor. Klavyede bir sorun yok. Nasıl düzeltecem.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
  1. Masaüstüne sağ tıklayın ve yeni bir not belgesi açın.
  2. İçine bu kodu yapıştırın:
    Kod:
    Windows Registry Editor Version 5.00[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Search]
    "BingSearchEnabled"=dword:00000000
    "CortanaConsent"=dword:00000000
  3. Sonra arama.reg olarak kaydedin ve sağ tıklayıp birleştir deyin.
  4. Windows'u yeniden başlatın.

Doğrudan hazır dosyayı indirmek için:

Evet internete baktım ama hepsi uygulama bulamama üzerine video yapmışlarki ben de arama bölümü açılmıyor.

bu sorun bende de vardı internette çözüm bulamayınca bilgisayarcıya götürmüştüm baktı bir şeylere yapamadı sonra Format attım geçti

bu sorun bende de vardı internette çözüm bulamayınca bilgisayarcıya götürmüştüm baktı bir şeylere yapamadı sonra Format attım geçti
Sorunu çözdüm nasıl çözdüğümü anlatıyorum.
Windows Tuşu + R yapıp regedit'i açın ve Bilgisayar\HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\TimeBrokerSvc konumuna gidin, en sondan 2. veriye sağ tıklayıp "Değiştir"i seçin ardından değer verisini 3 yapın en sonunda çözdüm kafayı yiyecektim.

Öncelikle selam.

Kısa ve öz geçeceğim. Eğer Recep Baltaş Ağabeyimizin verdiği adımları yaptığınız halde olmamışsa. Veya CMD'ye ve PowerShell'e yazdığınız kodlarda kırmızı yazılar beliriyorsa yüksek ihtimal söyleyebilirim ki;

System32'niz veya System32'deki birkaç dosya zarar görmüş olabilir. Buna kullanıcı sebep olur genelde. Büyük ihtimal daha önceden bilgisayarınızda değişiklik yapmaya kalktınız ve değişiklik yapan programa System32'deki dosyalara sahiplik vermiş olmalısınız. Genelde bu tür uygulamalar sistem geri yükleme noktasını otomatik oluşturur. Ancak bunu pek önermiyorum bende düzelmedi;

1-Bilgisayarınızı sıfırlamayı deneyin. Ve tüm dosyaları (her sürücüdeki tüm dosyaları) kaldırın. Yüksek ihtimal sorun çözülecektir. Ancak çözülmezse tekrar Recep Baltaş Ağabeyimizin adımlarını uygulayın. Gene mi olmadı. 2. adıma geçiniz.

2-Yeni Windows yüklemek gerekebilir. Microsoft'un sitesinden Windows 10 disk görüntüsnü alın ve yükleyin. Onun dışında olmazsa artık farklı işletim sistemine geçip Windows 10'u oradan yüklemeyi deneyin.

Sonuç. : Güvendiğiniz dahi program olsa bile erişim vermeyin. Zaten büyük ihtimal o dosyalara "Take Ownership" ile sahiplik vermiş olabilirsiniz. Ancak artık bunun önemi yok. Windows güncellemelerini düzenli yapın ve tüm sürücüleri güncelleyin (bunu hafife almayın [CİDDEN hafife almayın])

Sorununuz Cortana ile ilgili. Cortanayı tamamen kapatmış veya kaldırmışsanız. Taskbar arama çalışmyacaktır.

"Sistem Hizmetleri" bölümünde "Windows Search" özelliğini kontrol eder misin? Onunla ilgili olabilir sıkıntı.
Bilgisayarım'a sağ tıklayarak "Yönet" deyin. Sonrasında alttaki penceredeki bölümde "Windows Search" adlı hizmeti bulun. Sonrasında "Otomatik" değilse "Otomatik" olarak değiştirip tamam deyin. Bilgisayarı yeniden başlatıp kontrol edin.
1570546575581.png

2 Gün önce format attığım sistem şimdi sıkıntı çıkarıyor arama butonu çalışmıyor. Forumda aynı başlıklı konuları okudum yapılanları uyguladım değişen olmadı hiç.

2121.jpg

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı