Windows 10 Aşırı Bellek ve Disk Kullanımı

@Akreal - Bu konuda bahsedilen sorun ve çözüm, bellek sızıntısı ile ilgilidir. Senin sorununu ve neyin yol açtığını anlayabilmek için, sorun oluştuğu an görev yöneticisini açıp; bellek sorunu için bellek bölümü sıralı olarak, disk için disk bölümü sıralı olarak ve performans sekmesinde bellek bölümünü seçerek ekran görüntüsünü paylaşın inceleyeyim.

Dosya Ekleri

• ram.png
    19,9 KB · Görüntüleme: 330
  • ram2.png
    17,5 KB · Görüntüleme: 326
  • ram3.png
    21,9 KB · Görüntüleme: 344
Bir görüntü daha lazım. Görev yöneticisi > Performans sekmesinde bellek bölümünü seçerek ekran görüntüsünü paylaşın

@cRea80 bilgisayar boştayken bu halde. Lazım olursa yarın oyun açıkken de atabilirim.

Dosya Ekleri

• ram4.png
    13,8 KB · Görüntüleme: 354
Sorun oluştuğu an Görev yöneticisi > Performans sekmesinde bellek bölümü de dahil ekran görüntülerinin tamamını paylaşman bir fikir verebilir.

@cRea80 sıkıştırılmış belleğin 1GB ta kadar kullandığını gördüm şuana kadar.

Dosya Ekleri

• ram5.png
    14,2 KB · Görüntüleme: 372
Arkada çalışan yazılımları da görmek lazım. Sisteminde bu durumdan dolayı zorlanmalar olmuyorsa bunu normal olarak kabul edebiliriz. Sıkıştırılmış bellekten dolayı zorlanmalar oluşuyorsa; öncelikle güvenli ön yüklemeyle sorunu kontrol etmeni, devamı halinde temiz kurulum yapmanı ve sürücü bulma yazılımı kullanmamanı tavsiye ederim. Buna rağmen sorun devam ediyorsa arka planda çalışan bazı yazılımları kapatabilir, başlangıçta çalışmalarını engelleyebilirsin veya bellek yükseltmesi yapabilirsin.

Temiz kurulum yapalı çok olmadı ram yükseltme maalesef bu bilgisayarda olmadı sürücü bulma yazılımı zaten hiç kullanmadım. Sanırım arka plan uygulamalarından kurtulmak sorunumu çözer.

cRea80 acıkcası sizin için foruma uye oldum bahsedilen sorundan bende de var sistem boş hali bile rami mi somuruyor yenıden baslattıgımda yuzde 20 ve artarak yuzde 60lara kadar cıkıyor yardımcı olursanız cok sevinirim şimdiden teşekkürler

@blueeblood - Merhaba, sorunun oluştuğu ana ait görev yöneticisi > performans sekmesinde bellek bölümünün ekran görüntüsünü ve sistem bilgilerini (özellikle anakart) paylaşmalısın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…