Windows 10 Aşırı Bellek ve Disk Kullanımı

Oyun videoları çekiyorum ve çektiğim oyunlarda küçümsenecek oyunlar değil zaten normal şartlar altında bilgisayarı yeterince zorluyor bir de bu sorun çıktı başıma 1 haftadan beri oyunları doğru düzgün oynayamıyorum

Verdiğin bağlantılardan birincisini yani sadece sürücü olanını indirdim fakat kurmam için bir .exe ya da ınstall dosyası yok içerisinde. İkinci bağlantı da zaten Killer Network Manager

Aygıt yöneticisi'nde Ağ badaştırıcıları altında ağ kartınıza çift tıklayın. Sürücü sekmesine geçip sürücü güncelleştir seçin ardından sürücü yazılımı için bilgisayarımı tara seçin konum kısmında gözat seçerek indirdiğin sürücü dosyasının klasörünü göster ve ileri tıkla. Sürücü kurulacaktır.

Dediğiniz gibi yaptım ve başarılı bir şekilde sadece sürücüyü kurdum. Faydası olur mu ya da bilginiz var mı bilmiyorum ama bilgisayar ilk açılışında BİOS'a girmek için "DEL" tuşuna basın diyor ama en son yapılan Windows 10 1511 güncellemesinden sonra BİOS ya da Boot Menu'ye giremiyorum.

Yaptığımız işlemin BIOS ile bir ilgisi yok ayrıca Windows güncellemesi de BIOS ile ilgili değil. Daha seri Del tuşuna veya F2 tuşuna basın. Killer network manager kurulu olmadan yalnız sürücüyle bellek kullanımını tekrar kontrol edersin. Büyük ihtimalle düzelecektir. Bu sorunla ilgili çözüm bulduğumuz aşağıdaki konuyu da inceleyebilirsin.
Windows 10 Güncelleme Sonrası RAM Kullanımı Artma Sorunu

3-4 saat sonra ki boşta kullanımı tekrar resim şeklinde bu konu altında paylaşacağım. Peki bu durumun internet hızıma etkisi veya bilgisayar üzerindeki internet yapılandırmasına etkisi olur mu

Teşekkür ediyorum. Ben de tam verdiğiniz bağlantıda yardım ettiğiniz arkadaşın yazılarını okuyordum sorun onda çözülmüş gibi duruyor umarım ben de de aynı şekilde çözülür.

Yardımların için çok teşekkür ederim dünden bu yana oyunlar oynadım zaten Steam indirmelerim hep açık ve RAM şuan hala yüzde 25 konu çözüldü.

Killer network manager'i kastediyorsan, hayır etkisi olmaz.
bendede ayn ı sorun var yeni konu açıcaktım ama beceremedim buradan sorunumu düzeltebilirmisin.
Bu arada driver falan demişsiniz ben driver booster kullanıyorum acaba sorun oradan cıkmış olabilirmi
4gb ram var hersey kapalı iken 2 gb ram kullanılıyor

@mrt5224 Driver booster veya benzeri yazılımları tavsiye etmiyorum. Bahsettiğin bellek kullanımı (2gb) normaldir. Sorun yaşadığın zaman, o ana ait bellek kullanımı (sıralı) ve performans sekmesindeki bellek bölümünün ekran görüntülerini paylaşırsın.

@cRea80 kardeş merhaba bendede aynı sorun var çözmeme yardımcı olurmusun. Laptopumun modeli Acer Aspire 5742g. GT540M 4 GB DDR3 Ram, 500 GB HDD, İntel Core i5 460m.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı