Windows 10 aşırı CPU ve RAM kullanımı

Profkim

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Bilgisayarımda 4 GB RAM bulunuyor. 1 haftadır sistem aşırı fazla RAM ve CPU kullanıyor. Antivirüs kurdum, sistemi tarattım, format attım ama yine sonuç aynı. RAM ve CPU kullanımı %70'in altına düşmüyor. Hatta bazen Chrome'da sekme açarken bellek yetersiz hatası bile alıyorum (ama sadece 2 tane uygulama açık ). Bu sorunu nasıl düzeltirim? Yardımcı olursanız sevinirim.

Dosya Ekleri

• 1614845472973.png
    51,6 KB · Görüntüleme: 78
Zoom üzerinde gürültü engelleyici kullanıyorsanız işlemci kullanımı normaldir

Chrome çok bellek kullanır.
Bide RAM ve CPU’nun kalitesi düşük ise ondanda olabilir.

4 GB RAM'e göre normal. Win 10 RAM canavarıdır. Önerim RAM yükseltmenizdir. Aynı model 4 GB RAM alabilirsiniz. ya da Win 8.1 yükleyebilirsiniz. Son olarak Anti Virüsler'de sistemi tüketir.

Ayrıca işlemciniz ne?

Anakartım en fazla 4 GB RAM desteklediği için daha fazla yükseltemiyorum. İşlemcim Pentium E2160.

Anakartım en fazla 4 GB RAM desteklediği için daha fazla yükseltemiyorum. İşlemcim Pentium E2160.
O zaman Windows 8.1 kurabilirsiniz. Desteği çekilmedi, hala kullanılıyor.

Eğer ilk mesajım yardımcı olduysa yanındaki tike basarak çözüm işaretleyebilirsiniz.

Chrome çok bellek kullanır.
Bir de RAM ve CPU'nun kalitesi düşük ise ondanda olabilir.

Chrome'yi kapadığım zaman bir şey değişmiyor. Sistem yine fazla RAM ve CPU kullanıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…