Windows 10 Başlamıyor

8GB ram miktarı. Oraya tıkladım ama 8128 bu tarz birşeyler yazıyordu. Şuanda laptop geçtim. Msconfig ayarlarını eskisine çevirebilsem belki sorun düzelicek ama yapamadım bi türlü.
Eğer masaüstündeyseniz CMD'yi yönetici olarak çalıştırın. sfc /scannow komutunu girerek tarama yapın. Belki soruna çözüm olabilir. Onarma komutudur.

8GB ram miktarı. Oraya tıkladım ama 8128 bu tarz birşeyler yazıyordu. Şuanda laptop geçtim. Msconfig ayarlarını eskisine çevirebilsem belki sorun düzelicek ama yapamadım bi türlü.
Şimdi size vericeğim ayarları yapın, ama msconfig bölümü silinecektir, yani beyaz ekranla karşılaşırsınız.
Del C:\boot.ini (Siliyimmi diye soruyor E yazıp, enter diyin.)
bootcfg /rebuild (Bunu yazınca, iki tane bişey soruyor, Enter Enter diyip, geçin.)
fixboot (En son bunu yazınca, biraz bekleyin kendi bişeyler yapıyor.) Bir şekilde a101 den falan, Usb'i alıp, bir yerden İso artırman lazım.
Bilgisayarı yeniden başlatınca artık açılıyor.

Sanırım seçmeli başlangıçta bazı Windows bileşenlerini devre dışı bıraktınız. Mevcut Windows'un açılacağını pek zannetmiyorum :( . Sıfırdan temiz kurulum yapın derim boşuna diskinizi de yormayın onarımdı vs. durumlar ile.

Şuanda elimde bulunan taşınabilir harddiske kurmayı deniyorum. Olursa burdan kurulum yapıcam. Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı