Windows 10 bilgisayar format atmadan nasıl kurtarılır?

Katılım
19 Nisan 2023
Mesajlar
205
Çözümler
1
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RAM:4,00 GB
HDD:TOSHIBA MQ01ABF050
EKRAN KARTI:İntel HD Graphics 620 & Nvidia Geforce 920M Laptop
ANAKART:AsusTek COMPUTER INC. X541UJ
İŞLEMCİ:Intel(R) Core(TM) i5-7200U CPU
Cinsiyet
Erkek
Merhaba. Bilgisayarı mahvettim format atamadım acaba bilgisayarı birkaç günkü haline geri yükleme veya uygulama ile sıfırlama vs. yapabilir miyiz? Durumu çok kötü. Altaki ekran görüntülerindeki gibi diski sanırım bozdum denetim ayarlarıyla oynadım altında NTFS gibi bir şey yazdı sonra bu hale geldi. Mesela diski açamıyorum veya denetim ayarlarını değiştiremiyorum erişim reddediliyor veya Görev Yöneticisi veya CMD gibi Windows'un programlarını açamıyorum bu şekilde oldu kimse çözüm bulamadı. Daha önce başka birisinin de başına aynı olay gelmiş ve şunları yazmış yani benimle aynı olay öncelikle bu hatayla karşılaşmadan önce C diskine sağ tıklayıp güvenlik bölümünden authenticated users kullanıcısının tüm yetkilerine izin verme kutucuğunu işaretlemiştim. Sonrasında C diskimin altındaki boyut bilgileri gitti erişim engellendi hatası almaya başladım ve ayrıyeten diskin altında NTFS yazıyordu. Daha sonra bilgisayarı yeniden başlattıktan sonra altındaki NTFS yazısı gitti ve artık hiçbir programı, uygulamayı yönetici olarak açtığımda tanıla seçeneği çıkıyor, tanıla dediğimde "bir sorun, sorun gidericinin başlamasını önlüyor" hatası alıyorum. C ye sağ tıklayıp özelliklerden güvenlik kısımdan gelişmişe tıkladığımda sahibi kısmında geçerli sahip gösterilemiyor diyor ve yanında değiştir butonu çıkıyor. Değiştir butonuna tıkladığımda yine izin yok manasında bir hata veriyor. Kısacası C sürücüsüyle alakalı hiçbir işlem yapamıyorum ve sistem C diskine kurulu. yardımcı olun günlerdir bunun için uğraşıyorum...
 

Dosya Ekleri

  • Ekran Görüntüsü (84).png
    Ekran Görüntüsü (84).png
    54 KB · Görüntüleme: 19
  • Ekran Görüntüsü (85).png
    Ekran Görüntüsü (85).png
    11,9 KB · Görüntüleme: 14
  • Ekran Görüntüsü (86).png
    Ekran Görüntüsü (86).png
    17 KB · Görüntüleme: 17
  • Ekran Görüntüsü (89).png
    Ekran Görüntüsü (89).png
    18,1 KB · Görüntüleme: 18
  • Ekran Görüntüsü (81).png
    Ekran Görüntüsü (81).png
    42,8 KB · Görüntüleme: 23
  • Ekran Görüntüsü (83).png
    Ekran Görüntüsü (83).png
    41,8 KB · Görüntüleme: 19
Son düzenleme:
Merhaba. Bilgisayarı mahvettim format atamadım acaba bilgisayarı birkaç günkü haline geri yükleme veya uygulama ile sıfırlama vs. yapabilir miyiz? Durumu çok kötü.
bilgisayarı tam olarak nasıl mahvettin hocam? geri yükleme açıksa kurtarma menüsünden erişilebilir, onun dışında kişisel belgeleri tutma seçeneği ile sadece uygulamaları silerek format atabilirsin.
 
Geri yükleme kayıtları duruyorsa yapılabilir.

Yok geri yüklemeye çalıştım hata veriyor.

Bilgisayarı tam olarak nasıl mahvettin hocam? Geri yükleme açıksa kurtarma menüsünden erişilebilir, onun dışında kişisel belgeleri tutma seçeneği ile sadece uygulamaları silerek format atabilirsin.

C diskine sağ tık atıp özellikler deyip oradan denetim ayarlarıyla oynadım disk çok kötü oldu açılmıyor bilgisayardaki uygulamaları falan açamıyorum kısacası C diskini bozdum altında NTFS gibi bir yazı yazdı alta SS bırakıyorum.
 
Yok geri yüklemeye çalıştım hata veriyor.



C diskine sağ tık atıp özellikler deyip oradan denetim ayarlarıyla oynadım disk çok kötü oldu açılmıyor bilgisayardaki uygulamaları falan açamıyorum kısacası C diskini bozdum altında NTFS gibi bir yazı yazdı alta SS bırakıyorum.
kurtarma menüsüne erişimin varsa dosyaları tutarak format seçeneği var erişebiliyor musun? işe yarar belki.
 

Geri
Yukarı