Rehber Windows 10 Bilgisayar Kapatma

Hocam lazım olur diye kaydettim, daha sonra dönüp teker teker her bir adımı uygulayacağım. Bilgisayarı kapatamadığım için fişten çekiyordum artık gerek kalmadı teşekkürler.
 
Ali Güngör'den de like almadık demeyiz artık. :) Bu arada üşenmezsem düzgün görseller ve konunun mizacını değiştirerek konuyu düzenleyebilirim.

Screenshot_2.png
 
Laptopumu nasıl kapatacağımı bilmediğimden devamlı olarak bilgisayar açıkken ekranını kapatarak taşıyordum, bunu öğrendiğim iyi oldu teşekkürler.
 
Son zamanlarda bir kaç tane güzel rehber gördüm. Bunlara bir tane de ben eklemek istedim. Umarım bu rehber işinize yarar.


Windows işletim sistemine sahip olan bir bilgisayar nasıl kapatılır?

Bir bilgisayarı kapatmak aslında oldukça basit. Tek gereken biraz efor. Lütfen gösterdiklerimi dikkatlice yapınız. Ek olarak bu rehber 3 farklı parçaya ayrılacaktır.


1- Mouse tutma.

İlk önce mouse'u tutmamız lazım. İlk önce elimizi kaldırıyoruz ve elimizi mouse'un üstüne koyuyoruz. Ardından ise elimizi hareket ettirdiğimizde, elimizi üstüne koyduğumuz mouse'da hareket etmiş olacak. Eğer monitöre bakarsanız bir imleç göreceksiniz. İşte o imleç elimiz mouse üzerinde iken her elimizi hareket ettirdiğimizde hareket ediyor. Ek olarak mouse'u tutmayı başaramayan arkadaşlar için görsel ekleyeceğim.


2- Windows tuşuna tıklamak.

İlk aşamada nasıl mouse kullanılacağını öğrendik. Şimdiki aşamada ise sol alt köşede olan pencereye benzer ikona tıklayacağız. Yavaşça mouse'u sol aşağıya çekiyoruz ve imlecimiz o pencere ikonu üstüne geldiğinde duruyoruz. Ve tıklıyoruz. Ek olarak anlamayan arkadaşlar için tekrar bir görsel daha paylaşacağım.


3- Aç/Kapa sekmesine gelmek ve bilgisayarı kapat tuşuna tıklamak.

Evet. Geldik son aşamaya. Artık verdiğimiz uzun uğraşlar sonucunda istediğimizi alacağımız yere geldik. Açılan pencereden Microsoft'un Technopat'dan çaldığı logoya tıklıyoruz. Ve karşımıza bilgisayarı kapat diye bir ibare çıkıyor. Oraya bastığımızda ise bilgisayarımız kapanacaktır.


Evet arkadaşlar bugün sizlerle beraber bilgisayarı kapatmayı öğrendik. Klavye kombinasyonları ile bilgisayarı kapatmak için daha farklı yollar var fakat onlar biraz extreme seviye. O yüzden ben en basit olanını anlattım.

Konumu ilgiyle okuduğunuz için teşekkürler efendim. Umarım rehber işinize yaramıştır. :)
Allah rağzı olsun hocam. Artık kapatabileceğim elektrik faturası hak getire .
 
Abi çok teşekkür ederim, bilgisayarı aldım bir kere açtım devamında nasıl kapatacağımı bulamadım, 6 aydır çalışıyor. Geçen ay babam beni döverek bursumu alıp elektrik faturasını ödedi. Bu rehber sayesinde bilgisayarımı kapatabildim. Lütfen monitörü nasıl kapatacağımızın rehberi de gelsin.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı