turkish kowboy
Decapat
Windows 10 kurulu bilgisayarım var ancak virüs yedim ve UEFI temiz kurulumlu format tek çare ama zaten Windows 10 yüklü. Windows 10'u silip nasıl UEFI temiz kurulum yaparım?
Rufus'a gerek yok bence. Direk Windows'un aracı iş görür.Öncelikle rufus programını indir Rufus - The Official Website (Download, New Releases)
Sonra windows 10 u indir Windows 10'u İndirin
Windows 10 için indirdiğin dosyayı aç USB sürücü falan var onu seç sonra ISO seç ve masaüstüne indirmey ebaşlar zaten.
Hocam sizce öyle ama temiz kurulum lazım fena virüs yedim.Rufus'a gerek yok bence. Direk Windows'un aracı iş görür.
Ama çok bekletiyorRufus'a gerek yok bence. Direk Windows'un aracı iş görür.
Ama çok bekletiyor.
Hocam ben diskleri ayırmadan sadece sıfırlayıp direk 2 diskten birine kurabilir miyim Windows'u?Rufus ile flash hazırlamanız gerekiyor. Daha sonra flashı hazırlayıp kasaya takın ve bilgisayarı kapatın. Açarken Boot menüsünü açın (her bilgisayarda farklı F5, F7, F10 gibi tuşlar olabilir) sonra flash belleği seçin. Gelen ekranda depolama kısımları olması gerekiyor. Hepsini sıfırlayın, diskleri istediğiniz gibi bölün ve kurulumu yapmak istediğiniz depolama birimini seçin. (not: 2'ye bölecekseniz 1-2 tane daha disk çıkacak onları silmeyin onlar kurtarma gibi Windows hizmetlerinin olduğu kısım.) Daha sonra gerisini Windows halledecek zaten.
Asıl Windows format aracı çok bekletiyor. Ben 10dk da bitirdim formatı. Bir de dosya saklayı açarsanız çok uzun sürüyor Windows format aracında.
Rufus ile flash hazırlamanız gerekiyor. Daha sonra flashı hazırlayıp kasaya takın ve bilgisayarı kapatın. Açarken Boot menüsünü açın (her bilgisayarda farklı F5, F7, F10 gibi tuşlar olabilir) sonra flash belleği seçin. Gelen ekranda depolama kısımları olması gerekiyor. Hepsini sıfırlayın, diskleri istediğiniz gibi bölün ve kurulumu yapmak istediğiniz depolama birimini seçin. (not: 2'ye bölecekseniz 1-2 tane daha disk çıkacak onları silmeyin onlar kurtarma gibi Windows hizmetlerinin olduğu kısım.) Daha sonra gerisini Windows halledecek zaten.
Asıl Windows format aracı çok bekletiyor. Ben 10dk da bitirdim formatı. Bir de dosya saklayı açarsanız çok uzun sürüyor Windows format aracında.
Sen önce usb hazırla ve format ekranına geç zaten orada disk bölümleme temizleme falan orada yapacaksın.Hocam ben diskleri ayırmadan sadece sıfırlayıp direk 2 diskten birine kurabilir miyim Windows'u?
Rufus ile flash hazırlamanız gerekiyor. Daha sonra flashı hazırlayıp kasaya takın ve bilgisayarı kapatın. Açarken Boot menüsünü açın (her bilgisayarda farklı F5, F7, F10 gibi tuşlar olabilir) sonra flash belleği seçin. Gelen ekranda depolama kısımları olması gerekiyor. Hepsini sıfırlayın, diskleri istediğiniz gibi bölün ve kurulumu yapmak istediğiniz depolama birimini seçin. (not: 2'ye bölecekseniz 1-2 tane daha disk çıkacak onları silmeyin onlar kurtarma gibi Windows hizmetlerinin olduğu kısım.) Daha sonra gerisini Windows halledecek zaten.
Hocam konu aktif kalsa ben kurarken yardımcı olsanız olur mu?Hocam doğru demişsin ama bir eksiklik var. USB'yi hazırladıktan sonra Boot ekranında USB belleği seçerken USB belleği 2 adet görünür. Örneğin 1. SanDisk yazar, 2. UEFI SanDisk yazar. UEFI olanı seç. Bende küçükken hep UEFI olmayanı seçerdim bilmiyordum. D
Sen önce usb hazırla ve format ekranına geç zaten orada disk bölümleme temizleme falan orada yapacaksın.
Beni yanlış anladınız, ben Windows aracı ile USB'ye yazma uzun sürüyor dedim.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.