Windows 10 bilgisayardan silinse sorun olur mu?

MauroIcardi09

Hectopat
Katılım
10 Haziran 2020
Mesajlar
344
Makaleler
1
Çözümler
2
Benim bilgisayarımda Windows 8.1 kuruluydu. İşim kısa sürecek diye uyku moduna aldım. Bilgisayarı açtığım zaman Windows 10 yüklenmişti. Silmenin bir yolu var mı? Ya da silsem bir sorun olur mu?
 
Nasıl yani ? 8.1 iken bıraktınız ve 10 olarak mı açıldı ? Hayır bir sorun olmaz fakat nedenini öğrenirsek iyi olur. Windows 10 olarak kalması daha iyi fakat 8.1'e geçmek isterseniz Ayarlar'dan ''Güncelleme'' kısmından olması gerekiyor sanırım ya da normal format atar gibi geçeceksiniz.
 
Windows 10'u silemezsin bilgisayarından. Şöyle ki silersen zaten kullanacak bir şeyin kalmaz bakışırsınız kasayla. Silmek değil de Windows 8.1'e geri dönülebildiğini biliyorum.
 
Windows 10'u silemezsin bilgisayarından. Şöyle ki silersen zaten kullanacak bir şeyin kalmaz bakışırsınız kasayla. Silmek değil de Windows 8.1'e geri dönülebildiğini biliyorum.

Ben ondan bahsediyorum zaten. Geri dönebilir miyim?

Nasıl yani? 8.1 iken bıraktınız ve 10 olarak mı açıldı? Hayır bir sorun olmaz fakat nedenini öğrenirsek iyi olur. Windows 10 olarak kalması daha iyi fakat 8.1'e geçmek isterseniz Ayarlar'dan "güncelleme" kısmından olması gerekiyor sanırım ya da normal format atar gibi geçeceksiniz.

Bilgisayar hazır olarak aldık toplama değildi. Windows 8.1 kuruluydu bilgisayarımda. Sürekli olarak bana Windows 10'a geçebilirsiniz diye bildirim geliyordu. Ben hayır dememe rağmen bilgisayarı açınca Windows 10 kurulmaya başlamıştı.
 
Ben ondan bahsediyorum zaten. Geri dönebilir miyim?



Bilgisayar hazır olarak aldık toplama değildi. Windows 8.1 kuruluydu bilgisayarımda. Sürekli olarak bana Windows 10'a geçebilirsiniz diye bildirim geliyordu. Ben hayır dememe rağmen bilgisayarı açınca Windows 10 kurulmaya başlamıştı.
C diskinde ''windows.old'' klasörü var mı peki ?
 
Windows 8.1 hatalarla dolu olduğundan Windows 10 daha iyi olduğunu diyebilirim. Tabi ki 2004 güncellemesi yüzünden Mavi ekran hataları aldığımızı da söyleyebilirim. Bence Windows 10 alıştığınızda Windows 8.1 kullanma gereği bile duymayacağınıza eminim. Windows 10 nihai sürüm olduğundan beta sürecinde geri dönüşler yapılabiliyordu ama şu anda geri dönüşünüz mümkün değildir. Windows 8.1 Tekrardan kurmanız lazım. Bunun içine Windows 8.1 Disk Görüntüsünü (ISO Dosyası) İndir verdiğim bağlantı üzerinden size uygun paketi seçip indirmeniz gerekiyor.
 
Windows 8.1 hatalarla dolu olduğundan Windows 10 daha iyi olduğunu diyebilirim. Tabi ki 2004 güncellemesi yüzünden mavi ekran hataları aldığımızı da söyleyebilirim. Bence Windows 10 alıştığınızda Windows 8.1 kullanma gereği bile duymayacağınıza eminim. Windows 10 nihai sürüm olduğundan beta sürecinde geri dönüşler yapılabiliyordu ama şu anda geri dönüşünüz mümkün değildir. Windows 8.1 tekrardan kurmanız lazım. Bunun içine Windows 8.1 Disk Görüntüsünü (ISO Dosyası) İndir verdiğim bağlantı üzerinden size uygun paketi seçip indirmeniz gerekiyor.

Aslında benim Windows 10 ile bir sorunum yok mavi ekran dışında. Fakat marka Windows 8.1 kurmuş bilgisayara. Herhangi bir sorun olur mu?
 
Hangi markadan ne aldığınızı bilmiyorum ama Windows 8.1 kurulu ürün aldıysanız geçtiğimiz yıllardan kalma ürün olduğunu söyleyebilirim. Yada marka teknisyenlerin elinde bulunan Windows 8.1 UEFI olduğundan hiç uğraşmadan cihazınıza yüklemiş olabilirler. Windows 10 çoğu eskiye dönüp sistemlere destek verdiğinden hiç sorun bile yaşamazsınız. Windows 8.1 bazı sürücü desteği olmadığı için onda daha fazla sorun yaşayabilirdiniz. Güncelde olan WİNDOWS 10 işletim sistemini kullanmanızı tavsiye ediyorum. Kendiniz bile istediğiniz işletim sistemi yükleyebilirsiniz. Aldığınız üründe Windows 8.1 vardı değiştirmeyim gibi düşüncesine boşa girmeyiniz. Aslında size verdikleri hizmetin zayıf olduğunu söyleyebilirim.
 
Hangi markadan ne aldığınızı bilmiyorum ama Windows 8.1 kurulu ürün aldıysanız geçtiğimiz yıllardan kalma ürün olduğunu söyleyebilirim. Ya da marka teknisyenlerin elinde bulunan Windows 8.1 UEFI olduğundan hiç uğraşmadan cihazınıza yüklemiş olabilirler. Windows 10 çoğu eskiye dönüp sistemlere destek verdiğinden hiç sorun bile yaşamazsınız. Windows 8.1 bazı sürücü desteği olmadığı için onda daha fazla sorun yaşayabilirdiniz. Güncelde olan Windows 10 işletim sistemini kullanmanızı tavsiye ediyorum. Kendiniz bile istediğiniz işletim sistemi yükleyebilirsiniz. Aldığınız üründe Windows 8.1 vardı değiştirmeyim gibi düşüncesine boşa girmeyiniz. Aslında size verdikleri hizmetin zayıf olduğunu söyleyebilirim.

Evet haklısınız:D eski zamanlardan kalma iyi sayılabilen bir PC var elimde. 2015 yılında almıştım. O zamanda 8.1 yeniydi.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı