oege

Hectopat
Katılım
21 Ocak 2017
Mesajlar
3
Merhabalar, masaüstü Windows 10'lu bilgisayarım bir gün Boot etmemeye karar verdi hala da bu konuda ısrarcı, bu konu hakkında detaylar;

Son düzgün açılışında, ben normal kapamadan önce. Opera'nın kullanıcı ayarları bozulmuş yer imlerim vs. bir sürü şey yok olmuştu. Hesabım da bir süre önce Sync'den çıktığı için çok çok öncesindeki yer imlerimi geri yükleyebildim, bu olaydan sonra bilgisayarı kapadığımda da bir daha açılmadı ve bu olaydan önce Windows güncelleme yüklemiş olabilir. Opera'nın ayarları bozulması olayı önceden bir kere daha olmuştu ve o zaman da bilgisayar bir süre açılamamıştı yanlış hatırlamıyorsam yine bir güncelleme sonrası muhtemelen ama bir gün tekrar deneyince normal hiç bir şey yok gibi açıldı.

Sorunla ilgili internette bayağı araştırdım sayılır ama böyle bir şeyle karşılaşan görmedim benzerleri var ama çözümleri işe yaramıyor.

Şimdi sorunla ve sistemle ilgili bilgileri vereyim.

Sistem;
  • Windows 10 Pro
  • Intel i7 4770k
  • ASUS GTX780 DirectCU II
  • 2x8GB 1867MHz RAM
  • MSI Gaming 3 Anakart
  • Akasa Venom Voodoo İşlemci Soğutucusu
  • (Sistem kısmı güncellenecek, ama burada donanımsal bir sorun olduğunu sanmıyorum.)

  1. Açtığımda anakartın görseli açılıyor klavye ve farenin ışığı gidip geliyor(normalde hep olduğu gibi) ama anakarttan sonra Windows'la ilgili herhangi bir şey gelmiyor sadece siyah bir ekran ve başka hiçbir şey yok.
  2. Birkaç açılamama(siyah ekran)dan sonra kasa üzerini kapatınca normalde olması gerektiği gibi Windows düzgün açılmıyora benziyor tarzı uyarılı gelişmiş seçenekler, güvenli mod, başlangıç onarma vb. ekranı açılıyor sorunsuz.
  3. Windows Başlangıç onarma işe yaramıyor. Win10 kurulum USB'sinden çalıştırdım başlangıç onarmayı.
  4. Güvenli modda başlatmıyor yine aynı siyah ekrana Boot edemiyor.
  5. Bazen "no bootable medium-disk found" tarzı bir hata veriyor. Tam verdiği hatayı hatırlamıyorum ama hatanın ana fikri bu, tekrar karşılaşırsam güncellerim.
  6. "boot-repair-disk" adlı Bootable "boot tamir edici" ISO ile sistemi boot ettim, 2 seçeneği var uygulamanın biri Önerilen Tamir(Sık Karşılaşılan Sorunları Tamir Eder), diğeri Bootinfo özeti oluşturma(forumlardan yardım alabilmek için). İlk önerilen tamiri yaptım, tamir edildi şimdi reboot edebilirsiniz dedi yaptım sorun aynıydı yine siyah ekrana açıldı. Sonrasında da Bootinfo seçeneğiyle özet oluşturdum oluşturduğu log: Ubuntu Pastebin
  7. Şimdi yabancı bir forumda bulduğum WinPESE isimli başka bir bootable kurtarma sistemiyle bakacağım.

Tahmin edebileceğiniz üzere format atmak istemiyorum. Yardım ve önerilerinizi bekliyorum
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Büyük olasılıkla harmful bir virüs bulaşmış önemli bazı dosyaları silmiş veya bootloader ile oynanmış.

Sisteminiz uefi mi eski nesil bios mu:bıyık:
 
Büyük olasılıkla harmful bir virüs bulaşmış önemli bazı dosyaları silmiş veya bootloader ile oynanmış.

Sisteminiz uefi mi eski nesil bios mu:bıyık:
uefi. ya virüs yemiş olabileceğimi pek sanmıyorum. bootloaderla oynanmadıysa da artık oynanmış olabilir, çünkü internette windows 10 boot tamiri için önerilen çoğu yolu denedim, siz yine de aklınızda bir şey varsa önerin tabii.

Win10 usbsi ile cmdden bootrec /RebuildBcd, bootrec /fixMbr, bootrec /fixboot komutlarını denedim. Fixboot ve FixMbr işlem başarıyla gerçekleştirildi diyor ama RebuildBcd "Windows yüklemeleri başarıyla tarandı, Toplam tanınan windows yüklemeleri: 0 İşlem başarıyla gerçekleştirildi." diyor.


En son WinPESE ile sistemi boot ettim onda bir kaç partition-disk manager tarzı uygulamalar vardı onlardan biriyle Operanın değişmiş dosyalarını geri bi yere kaydettim eğer kurtarırsam yer imlerini ordan düzeltirim diye, bir kaç uygulamada windows boot düzeltme tarzı seçenekler vardı onları denedim. Biri windows başlangıcı düzeltmeyle ilgiyidi direkt diğeri de MBR oluşturmayla ilgiliydi 1TBlik disk 4 partitiona ayrılmış biri büyük 930gblık dosyalarımın olduğu diğerleri de küçük küçük 100mb, 250mb 300mb gibi onların da 2sinde hiç bir sorun yok gibi görünüyor biri kurtarma tagli(300mb) diğeri de boot için sanırım, kurtarma aracı ile baktığımda içinde boot ile ilgili şeyler vardı ve son zamanlarda yapılmış bi değişiklik yoktu. Diğeri ise hiç formatlanmamış gibi açılmıyor ve bu yüzden tamamı boş görünüyor bununla ilgili bir sorun olabilir mi?

Bunlardan sonra da Visual BCD Editor aisimli aracı indirip ilk kendi başlangıç onarmasını denedim. Bu aracı yüklediğimde iki exe vardı biri direkt başlangıç onarma için diğeri de normal Visual BCD programı. Başlangıç onarma WinPESEde bazı windows özellikleri devredışı olduğundan açılmadı ben de ana programı açtım onda da başlangıç onarma seçenekleri vardı 2tane ikisini de yaptım ikisi de başarılı dedi ilk önce boot düzeldi mi kapatıp onu kontrol ettim, düzelmemişti. Sonra tekrar WinPESEden Visual BCD yi açıp oradaki Loaders kısmından görünüyor mu diye baktım Windows 10 Loaderı olması gerektiği gibi C:(Partition 5) i hedef almıştı diğer ayarlarda da pek sorun yoktu anlayabildiğim kadarıyla.

Denediğim şeyler bunlar sorun hala geçmedi aklınıza gelen bir şey varsa, sorularınız varsa sorarsanız, söylerseniz sevinirim.
 
Son düzenleme:
Benzer bir sorunu ekran kartımdan dolayı yaşamıştım. Bilgisayarı başlattığımda yükleme ekranından hemen sonra siyah ekranda kalıyordu. Ekran kartı çıkarıldıktan sonra düzeldi çünkü bozulmuş. Ekran kartını çıkarıp tekrar deneyebilir misin? Benzer sorun olduğu için diyebileceğim ve yardım edebileceğim tek konu bu üzgünüm.
 

Geri
Yukarı