Windows 10 Boot sorunu

MASKthefirst

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba,

Sistemimde mevcutta 2 adet disk var;
1 Adet SSD ( C sürücüsü olup Windows 10 burada kurulu )
1 Adet HDD ( D sürücüsü olup bazı oyun ve programlar yüklü )

Yukarıdaki detaylar çerçevesinde sorunsuz çalışan sistemimdeki HDD çıkarıp yerine yeni aldığım SSD'yi takmak istediğimde PC Boot olmuyor.

Biliyorum ki işletim sistemim mevcut SSD'de, ancak biraz araştırdığımda gördüm ki (görselde de mevcut) işletim sisteminin kurulu olduğu C sürücüsünde EFI bölümü yok, bunun yerine EFI bölümü sistemden çıkartmak istediğim HDD'de görünmekte.

Acaba sorun ve çözümü nedir?

BIOS Boot öncelik seçimlerim sırası ile şu şekilde;
UEFI Windows Boot Manager.
S0 IM3D B17A (mevcut SSD)
P2: Tsstcorp cddvdw (herhalde CD okuyucu oluyor)

Bu arada sistemden çıkartacağım HDD yerine kullanacağım SSD (Samsung Evo 860) ye EFI bölümü de oluşturdum (webden bulduğum bilgilerle) ancak HDD'yi çıkartınca sistem yine Boot olmadı.

Ek olarak BIOS Boot menüsünü kullanarak mevcut SSD (Windows 10 kurulu olan C sürüşücüsü)den Boot etmeyi de denedim ancak yine sistem Boot olmadı. Yani görünen o ki, HDD'yi çıkartırsam sistem hiçbir şekilde Boot olmuyor.

Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim, şimdiden teşekkürler…

Sistem bilgileri:
* ASUS sabertooth Intel X79, 2011, DDR3, 1866 MHz, SATA 3.0 USB 3.0 rev. 1.
* Intel Core i7 3820, 2011, 3.6GHz, 10 MB.
* Cooler Master Hyper 212 Evo ıslemci fan.
* Ndvıa Zotac GTX670 GDDR5 2 GB 256Bit 2048MB NVIDIA GeForce DX11.
* Corsair 8 GB(2x4) Vengeance DDR3 1600MHz CL9 (9-9-9-24) 1, 5V Dual kit.
G.Skill 8 GB(2x4) Sniper DDR3 1600MHz CL9 (9-9-9-24) 1, 5V Dual kit.
* Windows 10 Pro 64 Bit.
* Cooler Master M620 real Power.
* Cooler Master cosmos s Tower kasa.
* Ezcool 240GB SSD S280/240GB 2.5" 560-530 MB/S SATA3.
* Seagate serıal ata II, ncq, 250 GB,

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    37,8 KB · Görüntüleme: 78
Son düzenleyen: Moderatör:
Bir Windows USB'si takarak Windows'u onarabilirsiniz ya da temiz kurulum yapabilirsiniz.
Onarma işlemi sonrası windows boot detayları mı değişecek ve bu sayede HDD yi sistemden çıkarabileceğim tam anlamadım daha doğrusu bu konularda pek bilgi sahibi değilim?
eğer bu şekilde sorun çözülecekse çok iyi olur çünkü yeniden windows kurulumu yapmayı pek tercih etmiyorum.
Bir de fotoğrafta ve detayda bahsettiğim sorun neden kaynaklanmış olabilir sizce?
Sistemde sadece SSD takılıyken SSD'ye Windows kurulumu gerçekleştirmeniz gerek.(En kolay yöntem bu.)
Yeniden windows kurmadan yapılabilecek bir çözüm yok mu acaba? Mesela EFI yi onarmak ile ilgili videolar var nette ancak sötlediğim gibi benim EFI dosyam C de değil çıkartmak istediğim HDD da?

Onarma işlemi sonrası windows boot detayları mı değişecek ve bu sayede HDD yi sistemden çıkarabileceğim tam anlamadım daha doğrusu bu konularda pek bilgi sahibi değilim?
eğer bu şekilde sorun çözülecekse çok iyi olur çünkü yeniden windows kurulumu yapmayı pek tercih etmiyorum.
Bir de fotoğrafta ve detayda bahsettiğim sorun neden kaynaklanmış olabilir sizce?

Yeniden windows kurmadan yapılabilecek bir çözüm yok mu acaba? Mesela EFI yi onarmak ile ilgili videolar var nette ancak sötlediğim gibi benim EFI dosyam C de değil çıkartmak istediğim HDD da?
Dell bilgisayarınızdaki Windows 7, 8, 8.1 ve 10 için GPT HDD üzerindeki EFI önyükleyicisini onarma | Dell Turkey

Bu yazı ile onarmayı deneyin.

Tam da aradığım yardım buydu, çünkü diğer türlü format seçeneğini zorda kalmadıkça kullanmak istemiyorum.
Paylaştığınız linkteki konuya benzer bir anlatımı içeren linkteki videoyu bulmuştum bende, ancak benim C sürücümde hali hazırda EFI partition yok (EFI partition ı sistemden çıkartmak istediğim ve işletim sisteminin kurulu olmadığı HDD de). Anlayacağınız üzere konuya pek hakim değilim maalesef, acaba sizin paylaştığınız linkteki adımlar ile halihazırda mevcut olmayan EFI partition ını da oluşturabilecek miyim?
Bu arada ek bir bilgi de paylaşayım acaba tüm bu sıkıntıların sebebi şu olabilir mi? Sistemimde win7 home premium yüklü idi ve birkaç ay önce pc açılmayınca ve bilgim de olmadığından yerel bir tamirciye götürmüştüm, tamirci abi format atalım win 10 yükleyelim demişti. Bilgisayarı aldığımda her açılışta hangi işletim sistemini kullanmak istiyorsunuz (7 veya 10) diye soruyordu, kendimce win 7 yi silmiştim beklide bundan dolayı HDD de EFI kalmıştır?
ilgili video linki :
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Tam da aradığım yardım buydu, çünkü diğer türlü format seçeneğini zorda kalmadıkça kullanmak istemiyorum.
Paylaştığınız linkteki konuya benzer bir anlatımı içeren linkteki videoyu bulmuştum bende, ancak benim C sürücümde hali hazırda EFI partition yok (EFI partition ı sistemden çıkartmak istediğim ve işletim sisteminin kurulu olmadığı HDD de). Anlayacağınız üzere konuya pek hakim değilim maalesef, acaba sizin paylaştığınız linkteki adımlar ile halihazırda mevcut olmayan EFI partition ını da oluşturabilecek miyim?
Bu arada ek bir bilgi de paylaşayım acaba tüm bu sıkıntıların sebebi şu olabilir mi? Sistemimde win7 home premium yüklü idi ve birkaç ay önce pc açılmayınca ve bilgim de olmadığından yerel bir tamirciye götürmüştüm, tamirci abi format atalım win 10 yükleyelim demişti. Bilgisayarı aldığımda her açılışta hangi işletim sistemini kullanmak istiyorsunuz (7 veya 10) diye soruyordu, kendimce win 7 yi silmiştim beklide bundan dolayı HDD de EFI kalmıştır?
ilgili video linki :
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

evet ondan dolayı olabilir tavsiyem temiz kurulum yapmanızdır iyice arap saçına döndü bu iş temiz bir 2004 Windows 10 kurun bence.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı