Windows 10 boşta aşırı bellek kullanımı

Makaleler
1
Yer
Eskişehir
Daha fazla  
Çok uzatmadan anlatayım, Asus FX-503VD dizüstü bilgisayarım var. Yaklaşık 5 hafta önce sanal belleği kaldırdım. Herhangi bir problem olmadı ama özellikle şu son 2 hafta boyunca sistem açılışta fanları sanki oyun oynuyormuşum gibi hızlandırıyor ve ilk 1-2 dakika işlemci kullanımı %75-%50 civarı oluyor. Görev yöneticisi ile baktığımda her hangi bir olağan dışı işlem ve işlemci kullanımı görmedim. Ayrıca CCleaner ile başlangıç uygulamalarını kontrol ettim ve hepsini devre dışı bıraktım, halen devam ediyor. Bir de sadece Firefox ve Cities Skylines açıkken bile sistem 10 GB gibi bir bellek kullanıyor ve Firefox çöküyor. Lütfen yardımcı olun. Virüs taramasını gece yapacağım çünkü çok dosya var ve işlemciye inanılmaz yük biniyor. :)

Buyrun ekran görüntüleri:
Ekran Görüntüsü (42).png
Ekran Görüntüsü (43).png

Son düzenleme:
Değerler normal. Sistem belleğinize göre sistem otomatik bellek kullanımı sunuyor. Arka planda gereksiz programlarınız var bence. bir daha göz atın. Bunun yanında önceden böyle bir problem yok ise virüs bulaşmış olabilir, bellek ayarlarıyla oynamanız çok iyi bir şey değil.

50 GB da sağlıklı değil. Bunu Windows-un yönetimine bırakmak en sağlıklısı. Açılışta Windows hizmetlerinden kaynaklı yüksek işlemci ve disk kullanımı olabilir özellikle SSD yok ise. Uzun süre açık kalan sistemlerde RAM kullanımı artabilir. Bilgisayarı ara sıra yeniden başlatın.

Sanal belleği kaldırmak sağlıklı değil.
Sanal belleğin hiç işe yaradığı yok. Eğer HDD var ise açılabilir alan sorunu yaşanmıyor ise ama SSD var ise ve 120-250-500 GB ise sanal belleğin kaldırılması şarttır. Ayrıca sanal bellek öyle çok işe yarayan hayat kurtaran bir fonksiyon değildir hatta hiç işe yaramaz.
Soruna gelecek olursak sistem boşta 1.5 2 GB RAM kullanıyor bende ve sanal bellek kapalı.
Sorun farklı bir sebepten kaynaklanıyor. Sanal bellek ile tamamen alakasız bir durum.

Sanal bellekte loglar da tutulur. İşin teknik kısmına bir göz atın daha sonra işe yarayıp yaramadığı hakkında bir yorum yapın.
Bilgisayarda mevcut belleğe göre boşta RAM kullanımı artar. Sistemin açık kalma süresine göre de artar. Arkadaşın 16 GB belleği var. Sizin RAM kullanımınız bahsettiğiniz gibi ise tahminen 4 GB belleğiniz var. Bende neredeyse bütün Microsoft hizmetleri kapalı olduğu ve başlangıçta açılan hiçbir program olmadığı halde sistemim açıldığı anda bellek kullanımı 2.5 GB oluyor. 2 gün hiç kapatmadan kullanırsam 2 günün sonunda boştaki bellek kullanımım en az 5 GB oluyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı