Çözüldü Windows 10 boşta fazla RAM kullanımı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

342746

Megapat
Makaleler
10
Arkadaşlar normalde Win 8.1 yüklemiştim fakat PC driverlerı falan sadece Win 10'a uyarlandığı için tekrar Win 10'a geçiş yapmak zorunda kaldım. Windows 10 boşta iken bu kadar RAM kullanıyor. Bunu %40 seviyesine falan düşürme şansımız var mı? Bu iki siteden gereksiz hizmetleri kapattım ama RAM kullanımında bir düşüş olmadı. Sizin önerileriniz var mı?

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    197 KB · Görüntüleme: 263
Çözüm
İkisini de silin. Chipset ya da Ekran kartı sürücüsünün en günceli arayarak indirin.
Bu yazılımlar güncel sürücüleri yüklemiyor, düzgün çalışmıyorlar yani.

7-ZIP varken WinRAR'a gerek yok. 7-ZIP tüm ihtiyacınızı karşılar.
Intel'in sürücü güncellemesi kontrol edemeyen ve veri toplayan saçma uygulamalarını kaldırabilirsin. Şu an isimleri aklıma gelmiyor. Denetim masasında Intel kısmının ekran görüntüsünü atarsan yönlendiririm.

Ayrıca Defender yerine Kaspersky IS ya da Kasperksy ücretsiz sürümünü kurarak, bellek tüketimini azaltabilirsin. Defender bellek tüketimi çok çabuk şişiyor ve bu şişen belleği temizleyemiyor.

Bilgili bir kullanıcıyım diyorsan ShutUp 10 ile veri toplayan hizmetleri vb. zorla kapatabilirsin.
En güncel Windows sürümünde olman gerekiyor. Uygulamayı ona göre güncelliyorlar.

Eski sürümleri güvenlik ve performans sorunlarından dolayı kullanmanızı önermem.

Dosya Ekleri

• q.png
    150,1 KB · Görüntüleme: 70
İkisini de silin. Chipset ya da Ekran kartı sürücüsünün en günceli arayarak indirin.
Bu yazılımlar güncel sürücüleri yüklemiyor, düzgün çalışmıyorlar yani.

7-ZIP varken WinRAR'a gerek yok. 7-ZIP tüm ihtiyacınızı karşılar.

Son düzenleme:
Çözüm
Peki sağ olun hocam.

4 gb ram için gayet normal.

Hocam RAM kullanımı %38'e kadar düştü çok teşekkürler.

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    272,9 KB · Görüntüleme: 90
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…