Çözüldü Windows 10 boşta fazla RAM kullanımı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

342746

Megapat
Makaleler
10
Arkadaşlar normalde Win 8.1 yüklemiştim fakat PC driverlerı falan sadece Win 10'a uyarlandığı için tekrar Win 10'a geçiş yapmak zorunda kaldım. Windows 10 boşta iken bu kadar RAM kullanıyor. Bunu %40 seviyesine falan düşürme şansımız var mı? Bu iki siteden gereksiz hizmetleri kapattım ama RAM kullanımında bir düşüş olmadı. Sizin önerileriniz var mı?

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    197 KB · Görüntüleme: 261
Çözüm
İkisini de silin. Chipset ya da Ekran kartı sürücüsünün en günceli arayarak indirin.
Bu yazılımlar güncel sürücüleri yüklemiyor, düzgün çalışmıyorlar yani.

Screenshot_35.png

Screenshot_1.png

7-ZIP varken WinRAR'a gerek yok. 7-ZIP tüm ihtiyacınızı karşılar.
32 Bit taraftarı değilim fakat bir de 1511 sürümünde güvenlik açıkları varmış yanlış hatırlamıyorsam. @Recep Baltaş

Zaten gelen her bir güncelleme ile eski sorunları kapattılar ve performans iyileştirmesi yaptılar. Yani sürüm 1511 indirince daha fazla performans alırsınız diye bir kaide yok.

Daha fazla bir performans almam için bir yöntem var mı?

Merhaba kayit defteri ile yapılan RAM kullanımını düşüren bir yöntem var. Ben bu videodakilerin aynısını yaptım, %10 düşüş oldu. Benim de 4 GB RAM'im var.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Merhaba kayit defteri ile yapılan ram kullanımını düşüren bir yöntem var ben bu videodakilerin aynısını yaptım %10 düşüş oldu benimde 4 gb ram'im var

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Bir sıkıntı yaşadın mı acaba?

Merhaba kayit defteri ile yapılan RAM kullanımını düşüren bir yöntem var ben bu videodakilerin aynısını yaptım %10 düşüş oldu benim de 4 GB RAM'im var.

1GB RAM bilgisayarda heves yapıp indirmiştim.
Regedit>hkey_local_machine>currentcontrolset>control>session manager>memory management>prefetchparameters kısmından enableprefetcher ve enablesuperfetch değerlerini 1 yapınca disk kullanımı 1-10 civarına düşmüştü :D

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı