Windows 10 boşta fazla RAM kullanımı

Hocam temiz kurulumda yapsanız windows 8.1 den fazla RAM kullandığı ortada, hiç uğraşmayın RAM yükseltin. Bazen başlat menüsü açılırken anlık kasıyor, Sanırım tam olmamış bir işletim sistemi sürdüler piyasaya.
Bu sorun herkeste olmuyor. Böyle bir konu daha vardı Windows Update ile çözülmüştü. Ayırca kullandığınız uygulamalara göre RAM kullanımı değişir.

Hocam temiz kurulumda yapsanız windows 8.1 den fazla RAM kullandığı ortada, hiç uğraşmayın RAM yükseltin. Bazen başlat menüsü açılırken anlık kasıyor, Sanırım tam olmamış bir işletim sistemi sürdüler piyasaya.
Ram yüksetmek benimde aklımdan geçti ama laptopu yeni aldım 2 yıl garantisi var ve 3 yıl daha uzatıp kasko yaptırdım. Laptopun arkasını açmak garantiden çıkarıyor diye biliyorum. Yetkili servise verip, onlara mı taktırabilirim rami acaba? Cevap verirseniz sevinirim.

Bu sorun herkeste olmuyor. Böyle bir konu daha vardı Windows Update ile çözülmüştü. Ayırca kullandığınız uygulamalara göre RAM kullanımı değişir.
Windows Update i yaptım en son sürüm var şuanda. Ayrıca şuan bilgisayarda sadece mozilla firefox yüklü. ??

Ram yüksetmek benimde aklımdan geçti ama laptopu yeni aldım 2 yıl garantisi var ve 3 yıl daha uzatıp kasko yaptırdım. Laptopun arkasını açmak garantiden çıkarıyor diye biliyorum. Yetkili servise verip, onlara mı taktırabilirim rami acaba? Cevap verirseniz sevinirim.

Evet hocam servise göndermeniz veya yakınsa götürmeniz gerekir.

Aida64 programını kur, oradan Anakart>SPD buradaki bellek türü ve bellek hızı kısmı yeni RAM almanda sana yardımcı olur.
Bellek türü DDR3, bellek hızı laptobu alırken üstünde ve
internet sitesinde 1600 MHz yazıyor ama programda 800MHz gözüküyor yani 800MHz de çalışıyor. Nasıl düzeltebilirim bunu bir bilginiz varmı ?

Bellek türü DDR3, bellek hızı laptobu alırken üstünde ve
internet sitesinde 1600 MHz yazıyor ama programda 800MHz gözüküyor yani 800MHz de çalışıyor. Nasıl düzeltebilirim bunu bir bilginiz varmı ?

"Bellek Hızı DDR3-1600 (800 MHz)" 1600 olan yerde ne yazıyor?

Nası yani nerdeki yerde ? Ben sistemin desteklediği ram hızı miktarını nerden kesin olarak öğrenebilirim ?

Bakın bu şekilde gözüküyor. Şimdi bilgisayar ne kadar MHz destekliyor ve şuanda üstünde bulunan ramler kaç MHz de çalışıyor? Cevap verirse birisi sevinirim.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı 2.PNG
    Ekran Alıntısı 2.PNG
    18 KB · Görüntüleme: 192
  • Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    25,1 KB · Görüntüleme: 194
Nası yani nerdeki yerde ? Ben sistemin desteklediği ram hızı miktarını nerden kesin olarak öğrenebilirim ?

Bakın bu şekilde gözüküyor. Şimdi bilgisayar ne kadar MHz destekliyor ve şuanda üstünde bulunan ramler kaç MHz de çalışıyor? Cevap verirse birisi sevinirim.

Hocam RAM 1600MHz de çalışıyor, RAM modelin aşağıdaki linkte onu referans alabilirsin.
Yada başka bir model 1600MHz 1.35V CL11 RAM'i alabilirsin.
Hynix HMT451S6AFR8A-PB 4GB PC3-12800 DDR3-1600MHz non-ECC Unbuffered CL11 204-Pin SoDimm 1.35V Low Voltage Single Rank Memory Module at Amazon.com

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı